ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλονιά: Μήνυμα από το 112 - Απομάκρυνση κατοίκων ζητά η Πυροσβεστική

Κεφαλονιά: Μήνυμα από το 112 - Απομάκρυνση κατοίκων ζητά η Πυροσβεστική
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Ολονύχτια θα είναι η «μάχη» των ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κεφαλονιά. Οι πολίτες ενημερώθηκαν μέσω του 112 να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να συνεργάζονται με τις αρχές για ενδεχόμενο εκκένωσης των κατοικιών τους.

Η Πυροσβεστική, συνυπολογίζοντας τις καιρικές συνθήκες και την κατεύθυνση των ανέμων, ζήτησε την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τα χωριά
Πάστρα, Κρεμμύδι και Μαρκόπουλο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί εκ νέου, καθώς πλέον επιχειρούν 106 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 27 οχήματα. Οι εναέριες δυνάμεις αναμένεται να επιστρέψουν με το πρώτο φως της Κυριακής.

Έκτακτο μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας μέσω του αριθμού 112 έφτασε στα κινητά των περισσότερων κατοίκων της περιοχής του Ελειού στην Κεφαλονιά λόγω της φωτιάς.

Με το μήνυμα οι πολίτες ενημερώθηκαν ότι πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να συνεργάζονται με τις αρχές για ενδεχόμενο εκκένωσης των κατοικιών τους. Συγκεκριμένα αφορά τους οικισμούς Πάστρα, Κρεμμύδι, Μαρκόπουλο, Κατελειός και Κάτω Κατελειός Κεφαλληνίας.

Νωρίτερα το Σάββατο εκκενώθηκαν τα χωριά Καπανδρίτι και Αγία Ειρήνη.

Υποψίες για εμπρησμό

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, δήλβωσε ότι από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως η μεγάλη φωτιά ξεκίνησε από ένα βοσκό, που προσπάθησε να κάψει χόρτα.

«Μιλάμε για απίστευτα πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κουλούρης, διέταξε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού να μεταβεί στο νησί προκειμένου να ερευνηθούν πλήρως τα αίτια της φωτιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ