ΕΛΛΑΔΑ

Αποχωρούν από το Hot Spot της Χίου οι Γιατροί του Κόσμου

Αποχωρούν από το Hot Spot της Χίου οι Γιατροί του Κόσμου
Γιατροί του Κόσμου EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αποχωρούν από το Hot Spot της Χίου οι Γιατροί του Κόσμου, μετά τις εκτεταμένες καταστροφές που σημειώθηκαν στο ιατρείο και στον εξοπλισμό τους.

Όπως τόνισε μιλώντας στο CNN Greece ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης, οι καταστροφές που προκλήθηκαν στον εξοπλισμό του ιατρείου είναι μεγάλες και «επειδή θεωρούμε ότι κανένας δεν προστάτευσε ούτε τον εξοπλισμό των Γιατρών του Κόσμου, ούτε τους γιατρούς, σήμερα η εντολή στα μέλη μας είναι να μην συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Hot Spot, δηλαδή να μην κάνουν ιατρείο και θα σκεφτούμε πολύ σοβαρά αν και πότε θα επιστρέψουμε».

Είναι απαράδεκτο σε ένα χώρο που υποτίθεται ότι φυλάσσεται, αυτοί που θέλουν να βοηθήσουν να μην προστατεύονται, τόνισε ο κ. Κανάκης, ο οποίος σημείωσε πως οι καταστροφές ήταν «συνέπεια και συνέχεια της έντασης και των καυγάδων που υπήρχαν μέσα σε διάφορες ομάδες που υπήρχαν στο Hot Spot». Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν επεισόδια στο Hot Spot της Χίου με πρωταγωνιστές μετανάστες και πρόσφυγες διαφόρων εθνικοτήτων, με αποτέλεσμα τρία άτομα να μεταφερθούν τραυματισμένα στο κεφάλι και στα πόδια στο νοσοκομείο της Χίου, όπου και νοσηλεύονται.

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Γιατρών του Κόσμου θα συνεδριάσει εντός της ημέρας προκειμένου να πάρει απόφαση για το αν θα επιστρέψουν στο Hot Spot τα μέλη της οργάνωσης καθώς «από τη μία θεωρούμε ότι αυτό είναι και μία έλλειψη σεβασμού σε ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν, από την άλλη σκεφτόμαστε ότι ανάμεσά τους υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται ιατρική φροντίδα, που δεν τη δίνει κανένας άλλος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ