Θεσσαλονίκη: Με «πειραγμένους» ταχογράφους εντοπίστηκαν 49 φορτηγά το δεύτερο τρίμηνο του 2021
Με μηχανισμούς αλλοίωσης δεδομένων ταχογράφου εντοπίστηκαν 49 φορτηγά από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λητής κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στο πλαίσιο σχετικών ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι συνολικά 49 φορτηγά οχήματα (46 με αλλοδαπές πινακίδες και 3 με ημεδαπές πινακίδες κυκλοφορίας), έφεραν μηχανισμούς αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου ενώ 4 εξ αυτών είχαν απενεργοποιημένο το σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης για την επεξεργασία των καυσαερίων, με αποτέλεσμα τα οχήματα να εκπέμπουν βλαβερές ουσίες για το περιβάλλον και την υγεία του ανθρώπου.
Στους οδηγούς και στους ιδιοκτήτες ανωτέρω οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές. Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.
Μ. Μαρακάκης στο CNN: Τα σχέδια της Τράπεζας Χανίων μετά την πώληση της ΕΤΑΝΑΠ
10:28
«Δεν δεσμευόμαστε από τη συμφωνία Ιράν - ΗΠΑ» λέει ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Γκβιρ
10:22
Νέα σελίδα για την SpaceX μετά την IPO - Σχέδια για πάνω από 100.000 δορυφόρους σε τροχιά
10:19
Η Φον ντερ Λάιεν χαιρετίζει τη συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν και ζητά την άμεση εφαρμογή της
10:16