ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Μέθανα: Καλύτερη η εικόνα - Παραμένουν οι ισχυρές δυνάμεις

Φωτιά στα Μέθανα: Καλύτερη η εικόνα - Παραμένουν οι ισχυρές δυνάμεις

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στα Μέθανα, κοντά στο χωριό Κυψέλη του δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την πυροσβεστική, παραμένει σε εξέλιξη, ωστόσο δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής -πλην των εναέριων μέσων- παραμένουν στην περιοχή και συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν νωρίτερα, ενώ η τοπική κοινότητα Κυψέλη εκκενώθηκε προληπτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική υπηρεσία, υπάρχουν υλικές ζημιές σε ένα σπίτι, ενώ υπάρχουν αναφορές και για δεύτερο σπίτι που υπέστη ζημιές.

Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση πλησίον κατοικημένης περιοχής, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ αυτή την ώρα στην περιοχή πνέουν μέτριοι άνεμοι.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Τροιζηνίας Σπύρος Πολλάλης, μιλώντας στον Ant1, «η φωτιά ξεκίνησε από τον δημόσιο δρόμο και όχι από κάποια δασική περιοχή. Η φωτιά ξεκίνησε από τον δρόμο».

«Λόγω των ανέμων η φωτιά κινήθηκε προς το βουνό», συνέχισε ο δήμαρχος Τροιζηνίας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι από τις φλόγες έχει ήδη καταστραφεί ένα σπίτι.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 79 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 25 οχήματα. Νωρίτερα από αέρος συνέδραμαν δύο καναντέρ και 3 ελικόπτερα.

Νωρίτερα, είχε δοθεί εντολή από τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από το χωριό Κυψέλη.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το aeginaportal, εξαιτίας της φωτιάς υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στο νησί της Αίγινας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αίγινας, χωρίς ρεύμα έμεινε όλο το νησί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ