ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές λόγω κεραυνών στους πρόποδες της Πάρνηθας και τον Διόνυσο

Φωτιές λόγω κεραυνών στους πρόποδες της Πάρνηθας και τον Διόνυσο
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής βρίσκεται σε εξέλιξη για την κατάσβεση πολλαπλών εστιών πυρκαγιάς που ξέσπασαν εξαιτίας κεραυνών στους πρόποδες της Πάρνηθας και την ευρύτερη περιοχή του δήμου Αχαρνών, καθώς και στον Διόνυσο Αττικής, κοντά στο γερμανικό νεκροταφείο.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Διόνυσο επιχειρούν 21 πυροσβέστες και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, με έξι οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, ενώ ένα ακόμα ελικόπτερο πετάει στην περιοχή για εναέρια επιτήρηση.

Έντονη βροχόπτωση με πολλούς κεραυνούς, έπληξε σήμερα, Δευτέρα, το μεσημέρι την περιοχή της Αττικής, από Βαρυμπόμπη προς Κατσιμίδι, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αχαρνών.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στην περιοχή εκδηλώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις εστίες πυρκαγιάς, ενώ οι κεραυνοί συνεχίζονται, εξ ου και στην περιοχή έσπευσαν 32 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών επιχειρήσεων και εθελοντές πυροσβέστες, που έσβησαν τις φωτιές και είναι σε ετοιμότητα.

Παράλληλα, μετέβησαν στην περιοχή και δύο ελικόπτερα, κυρίως για επιτήρηση, ώστε να ενημερώνονται άμεσα οι επίγειες δυνάμεις σε περίπτωση νέων εστιών φωτιάς για να τις σβήνουν πριν πάρουν διαστάσεις.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι μια πλαγιά πευκόφυτη, γεγονός που ανησύχησε τους επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αυτή την ώρα επιχειρούν επί τόπου 32 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Φωτιά και στον Κάλαμο

Πυρκαγιά ξέσπασε και στον Κάλαμο Αττικής.

Για την κατάσβεση του πύρινου μετώπου επιχειρούν 12 πυροσβέστες, 6 οχήματα και 1 ελικόπτερο, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ