ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Χειρουργήθηκε ο 16χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά στην σπονδυλική στήλη από βουτιά

Κρήτη: Χειρουργήθηκε ο 16χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά στην σπονδυλική στήλη από βουτιά
Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πραγματοποιήθηκε η χειρουργική επέμβαση στον 16χρονο που τραυματίστηκε σοβαρά στην σπονδυλική στήλη και τον αυχένα μετά από βουτιά που έκανε στη θάλασσα στα Φαλάσσαρνα Χανίων.

Ο νεαρός εισήχθη στο χειρουργείο λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και τελείωσε μετά από 3 περίπου ώρες.

«Έγινε σπονδυλοδεσία, και το χειρουργείο πήγε καλά» δήλωσε στο cretapost ο διοικητής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου Γιώργος Χαλκιαδάκης.

«Ασφαλείς εκτιμήσεις δεν μπορούν να γίνουν αυτή την ώρα ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να γίνουν κι άλλες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάκωση νωτιαίου μυελού.

Το ανήλικο αγόρι που σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, βρισκόταν στην Κρήτη για διακοπές, είναι σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, έχοντας χτυπήσει τον αυχένα του.

Σημειώνεται ότι ο ανήλικος είχε αρχικά μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Κισάμου και έπειτα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όμως λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο ΠΑΓΝΗ, μετά από πτώση στην παραλία στα Φαλάσαρνα, στα Χανιά που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του στον αυχένα.

Η ανακοίνωσή του Λιμενικου:

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κισσάμου, μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό τραυματισμού ενός 16χρονου ημεδαπού στη θαλάσσια περιοχή “ΦΑΛΑΣΣΑΡΝΑ” Δήμου Κισσάμου ν. Κρήτης, μετά την εκτέλεση βουτιάς εντός της θάλασσας.

Άμεσα στον 16χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστη και από ιδιώτη ιατρό. Κατόπιν, έχοντας τις αισθήσεις του, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του Κέντρου Υγείας Κισσάμου και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.), όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Κισσάμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ