ΕΛΛΑΔΑ

Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. - Κύκλωμα προμηθεύει πλαστά έγγραφα εμβολιασμού

Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. - Κύκλωμα προμηθεύει πλαστά έγγραφα εμβολιασμού
INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Επείγoν σήμα με το οποίο ενημερώνει για την υπάρξει κυκλωμάτων στην Ευρώπη που προμηθεύουν πλαστά έγγραφα εμβολιασμού απέστειλε η ΕΛ.ΑΣ. σε αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας.

Τα περιστατικά συλλήψεων σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κυκλωμάτων που κατασκεύαζαν πλαστά χαρτιά που πρέπει να έχουν μαζί τους ταξιδιώτες έθεσαν σε συναγερμό και τις ελληνικές Αρχές.

Με το χαρακτηρισμό ως «μοβ αγγελία» η Κατεχάκη ζητά από τις αστυνομικές υπηρεσίες που βρίσκονται βασικά στις πύλες εισόδου να είναι πολύ προσεκτικές και οι αστυνομικοί να ελέγχουν σχολαστικά τα αποτελέσματα από τα μοριακά τεστ αλλά και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα πρέπει να έχει μαζί του κάθε ταξιδιώτης. Στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. γίνεται αναφορά στην περίπτωση της Γαλλίας όπου είχαν βρεθεί πλαστά έγγραφα στο αεροδρόμιο και η Ιντερπόλ είχε ενημερώσει για την ύπαρξη του κυκλώματος μέσω της επίσημης σελίδας της.

Τα πλαστά έγγραφα άρχισαν να διακινούνται τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά σήμερα οι ευκαιρίες αγοράς έχουν πολλαπλασιαστεί.

Μάλιστα το FBI είχε απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες των πιστοποιητικών εμβολιασμού, καθώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους πλαστογράφους.

Οι γερμανικές Αρχές, συνέλαβαν έναν 27χρονο στο Βερολίνο, με τον οποίο είχαν κλείσει ραντεβού ως αγοραστές, για να προμηθευτούν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού με κόστος 80 ευρώ έκαστο.

Στο διαμέρισμα του 27χρονου βρέθηκαν πολλά πλαστά έγγραφα: 46 βιβλιάρια εμβολιασμού, 33 αυτοκόλλητα, πλαστά χρήματα, κοκαΐνη και αρκετές χιλιάδες ευρώ σε μετρητά. Στην Αθήνα πριν λίγες εβδομάδας εξαρθρώθηκε κύκλωμα που κατασκεύαζε πλαστα μοριακά τεστ και τα πουλούσε σε αλλοδαπές γυναίκες που ήθελαν να μπουν σε δημόσιο νοσοκομείο και να εργαστούν ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ