ΕΛΛΑΔΑ

Τους έπιασαν στα «πράσα» με εκατοντάδες πλαστά διαβατήρια

Τους έπιασαν στα «πράσα» με εκατοντάδες πλαστά διαβατήρια

Δυο βαλίτσες με πλαστά διαβατήρια, άδειες διαμονής και δελτία αιτούντων ασύλου εντόπισαν στο κέντρο της Αθήνας αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς που όπως όλα δείχνουν είναι μέλη κυκλωμάτων πλαστογράφων

Οι Αρχές εντόπισαν ποσότητα μαμούθ σε πλαστά έγγραφα και συγκεκριμένα 707 διαβατήρια,358 δελτία ταυτότητας, 57 άδειες διαμονής, 36 άδειες οδήγησης και 15 δελτία αιτούντων ασύλου.

Αστυνομικοί εντόπισαν τους κατηγορούμενους να κινούνται πεζή στην οδό Αχαρνών και να κρατούν από μία ταξιδιωτική τσάντα. Στη θέα των αστυνομικών άφησαν τις βαλίτσες και προσπάθησαν να απομακρυνθούν. Οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και διαπίστωσαν ότι οι δύο βαλίτσες περιείχαν πλήθος ταξιδιωτικών και άλλων εγγράφων καθώς και υλικά για κατάρτιση πλαστών εγγράφων.

Η έρευνα των αστυνομικών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί καθώς οι εκτιμήσεις τους αναφέρουν ότι σίγουρα κάπου υπάρχει ο χώρος που χρησιμοποιούσαν ως παράνομο εργαστήριο και κρησφύγετο τους. Επίσης αναζητούν τους συνεργούς τους και το κύκλωμα που εξυπηρετούσαν το πιθανότερο στην Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ