ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Γλυφάδα: Εκτίναξη κρουσμάτων - Καθημερινά δωρεάν rapid test

Κορωνοϊός - Γλυφάδα: Εκτίναξη κρουσμάτων - Καθημερινά δωρεάν rapid test
Δήμος Γλυφάδας

Έντονη ανησυχία προκαλεί η εκτίναξη των θετικών τεστ κορωνοϊού κατά τους διαγνωστικούς ελέγχους που διενεργούνται στη Γλυφάδα, εξ ου και με πρωτοβουλία του δήμου θα διενεργούνται πλέον καθημερινά δωρεάν rapid test για όλους -κατοίκους και επισκέπτες- από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος αναφέρει πως βρίσκεται σε επιφυλακή και εγρήγορση ενώπιον κατακόρυφης αύξησης στα κρούσματα κορωνοϊού.

Σήμερα Τρίτη 6 Ιουλίου, το ποσοστό των θετικών τεστ έφτασε στο 8,49%, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, μεταξύ 318 διαγνωστικών ελέγχων που διενεργήθηκαν από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, βρέθηκαν 27 θετικοί στον κορωνοϊό και παραπέμφθηκαν για περαιτέρω έλεγχο μέσω μοριακού τεστ.

Χθες, Δευτέρα 5 Ιουλίου, σε σύνολο 350 πολιτών που έκαναν το τεστ, 18 βρέθηκαν θετικοί -δηλαδή ποσοστό 5,14%- με διάμεση ηλικία τα 21 έτη.

«Παρότι καλοκαίρι, δεν πρέπει κανείς μας να εφησυχάζει. Ο ιός είναι εδώ και πρέπει όλοι μαζί να προλάβουμε και να αποφύγουμε τα χειρότερα» τονίζει ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, και καλεί τους πολίτες «να ανταποκριθούν και να υποβληθούν σε αυτή τη σύντομη εξέταση, ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή εικόνα του επιδημιολογικού φορτίου και σωστή ιχνηλάτηση στην πόλη μας».

Πού διενεργούνται τα rapid test

Η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ βρίσκεται καθημερινά στη Γλυφάδα για πέντε ώρες από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Δωρεάν rapid test διενεργούνται τις επόμενες ημέρες στα εξής σημεία:

Τετάρτη 7 Ιουλίου: Υπαίθριο πάρκινγκ μπροστά στο Δημαρχείο

Πέμπτη 8 Ιουλίου: Δρόμος Ποιητών, Λαμπράκη και Μεταξά

Παρασκευή 9 Ιουλίου: Υπαίθριο πάρκινγκ μπροστά στο Δημαρχείο

Σάββατο 10 Ιουλίου: Γ' Μαρίνα

Κυριακή 11 Ιουλίου: Δ' Μαρίνα

Για την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση εκ μέρους του δήμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ