ΕΛΛΑΔΑ

Novartis: Στο αρχείο η μηνυτήρια αναφορά Αγγελή κατά του αντεισαγγελέα Λ. Σοφουλάκη

Novartis: Στο αρχείο η μηνυτήρια αναφορά Αγγελή κατά του αντεισαγγελέα Λ. Σοφουλάκη
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο αρχείο τίθεται η μηνυτήρια αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, κατά του συναδέλφου του Λάμπρου Σοφουλάκη τον οποίο εγκαλούσε ότι με δόλο επιχείρησε να «απαλλάξει» τους πρώην εισαγγελείς Διαφθοράς και να «βγάλει ψεύτες» όλους όσοι κατέθεσαν εναντίον τους κατά τη διάρκεια της έρευνας για τον δικονομικό χειρισμό της υπόθεσης της Novartis.

Με διάταξη της εισαγγελέως Πρωτοδικών Χάιδως Ζούγρη, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Eφετών, η μηνυτήρια αναφορά τίθεται στο αρχείο καθώς κρίθηκε ότι ο κ. Σοφουλάκης δεν έχει διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη, από όσες του καταλογίζει ο συνάδελφος του.

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Αγγελή στάθηκε το πόρισμα του κ. Σοφουλάκη ο οποίος είχε καταλήξει σε μια σειρά από συμπεράσματα καταλογίζοντας στον συνάδελφό του ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και παράβαση καθήκοντος. Στο πόρισμα αναφερόταν ότι ο Ιωάννης Αγγελής εξυπηρετούσε πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει των τότε επικείμενων εθνικών εκλογών προς ικανοποίηση προσωπικών του φιλοδοξιών.

Από την πλευρά του ο Ιωάννης Αγγελής προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατηγορώντας τον συνάδελφο του ότι με δόλο, συρραφές και αλλοιώνοντας στοιχεία της δικογραφίας επιχείρησε να «απαλλάξει» τους πρώην εισαγγελείς ∆ιαφθοράς προκειμένου να ενοχοποιηθεί ο ίδιος, με σκοπό να καταστεί τελικά κατηγορούμενος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ