ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι - Ιωάννα: Θα πάω στη δίκη, πρέπει να το αντιμετωπίσω

Επίθεση με βιτριόλι - Ιωάννα: Θα πάω στη δίκη, πρέπει να το αντιμετωπίσω
ΙΝΤΙΜΕ / FACEBOOK

Έτοιμη να εμφανιστεί στο δικαστήριο παρά τη ψυχοφθόρα διαδικασία με την οποία γνωρίζει ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη, δηλώνει η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η κοπέλα που στις 20 Μαΐου του 2020 δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Η Ιωάννα, θα επιστρατεύσει όση δύναμη κρύβει μέσα της, για να παραστεί στη δίκη και όπως συμπληρώνει ο συνήγορός της Απόστολος Λύτρας να σταθεί αντιμέτωπη με την κατηγορούμενη και να της δώσει την ευκαιρία να αιτιολογήσει τη βίαιη ενέργειά της.

«Το γεγονός πως ορίστηκε η ημερομηνία της δίκης, είναι κάτι που, παρ' όλο που το περίμενα με ανυπομονησία, με αναστάτωσε και μου έφερε επώδυνες αναμνήσεις του τελευταίου χρόνου, είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Ξέρω πως θα είναι για εμένα επίπονο ψυχολογικά σαν διαδικασία, αλλά είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσω και θα το κάνω».

«Θέλει να σταθεί απέναντι στην κατηγορούμενη και να την ρωτήσει, με το πρόσωπό της, “γιατί; Γιατί όλο αυτό;”. Αντιλαμβάνεστε η αγανάκτηση υπάρχει, ο θυμός υπάρχει, αλλά πιστεύω ότι η Ιωάννα είναι πολύ δυνατός άνθρωπος», προσθέτει ο κ. Λύτρας.

Η Ιωάννα πληροφορήθηκε την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης στη Γαλλία, όπου βρίσκεται, σε Κέντρο με εξειδίκευση σε εγκαυματίες, εκεί όπου με ειδικές θεραπείες οι γιατροί θα προσπαθήσουν να επουλώσουν, όσο γίνεται, τις πληγές στο δέρμα της.

«Οι θεραπείες έχουν ξεκινήσει, προσπαθώ να ακολουθώ πιστά τις συμβουλές των γιατρών και το πρόγραμμα περιποίησης των ουλών. Σωματικά είναι κουραστικό, αλλά όχι επίπονο σε αυτή τη φάση. Προσδοκώ τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τη στήριξή σας», δηλώνει σήμερα η Ιωάννα.

Ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, λέει ότι «η ψυχολογία της είναι αρκετά καλύτερη από ότι ήταν και γενικά από την αγάπη που λαμβάνει από όλο τον κόσμο είναι αισιόδοξη».

Σε τρεις εβδομάδες θα ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος θεραπειών και η Ιωάννα θα επιστρέψει στην Ελλάδα, ώστε να αποφασίσουν οι γιατροί τα χειρουργεία που θα ακολουθήσουν.

«Φώναζα "βοηθήστε με, καίγομαι, πεθαίνω"»

Η Ιωάννα, είχε μιλήσει σε παλαιότερη συνέντευξή της για την φρικτή εμπειρία που έζησε στις 20 Μαΐου του 2020 και άλλαξε τη ζωή της.

«Ήταν πρωί και μόλις είχα φτάσει στο γραφείο. Τη στιγμή που μπήκα στην είσοδο συνέβη ό,τι συνέβη. Η πιο δυνατή ανάμνηση που έχω είναι αυτή η έντονη, βαριά, χημική μυρωδιά όταν έπεσε πάνω μου, στο πρόσωπό μου αυτό το παχύρρευστο υγρό» ξεκινούσε την περιγραφή της.

«Κατάλαβα αμέσως ότι ήταν κάποιο οξύ. Δεν μπορώ να ξεχάσω τον αφόρητο πόνο που ένιωσα και τον μεγάλο πανικό που με κατέβαλε. Είχα την αίσθηση πως εκείνη τη στιγμή κάτι χάνω, πως φεύγει η ζωή μου και ένιωθα αβοήθητη και ανήμπορη» συνέχιζε, μιλώντας τον περασμένο Μάρτιο στο περιοδικό ΟΚ.

«Έφυγα ουρλιάζοντας, ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια και πήγα ενστικτωδώς μέχρι το απέναντι φαρμακείο. Ήταν το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό. Πιστεύω ότι λειτούργησε το ένστικτο αυτοσυντήρησης, της επιβίωσης» προσέθετε η 34χρονη.

Όπως περιέγραφε, επίσης, «έχουν χαραχτεί στο μυαλό μου οι τρομαγμένες εκφράσεις των ανθρώπων στο φαρμακείο. Δεν τολμούσε να με ακουμπήσει κανείς. Πάγωσαν, δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν. Φώναζα "βοηθήστε με, καίγομαι, πεθαίνω". Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να αντέξω, να παλέψω, να μην χάσω τις αισθήσεις μου».

«Μέσα στον πανικό μου, έναν πρωτόγνωρο πανικό και απελπισία, ένιωθα πως είμαι η μόνη που μπορούσα να με βοηθήσω» συμπλήρωνε η Ιωάννα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ