ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Χειροπέδες σε σπείρα απατεώνων - «Ξάφριζαν» χρήματα μέσω ψευδών αγγελιών

Πάτρα: Χειροπέδες σε σπείρα απατεώνων - «Ξάφριζαν» χρήματα μέσω ψευδών αγγελιών
ΙΝΤΙΜΕ

Σπείρα 12 ατόμων που δημοσίευε ψευδείς αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Πατρών.

Τα μέλη της σπείρας, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν απλώσει ένα πανελλαδικό δίκτυο εξαπάτησης ανύποπτων πολιτών που αναζητούσαν αυτοκίνητα ή μηχανές προς πώληση.

Στην Αχαΐα και στην Κορινθία συνελήφθησαν 12 άτομα, ενώ η αστυνομία ταυτοποίησε τα πλήρη στοιχεία ακόμη 18 μελών της σπείρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως προέκυψε από τις έρευνες της Ασφάλειας Πατρών, οι συλληφθέντες, είχαν συστήσει την σπείρα από το Νοέμβριο του 2020, με σκοπό την εξαπάτηση πολιτών, ώστε να τους αφαιρούν χρήματα. Μάλιστα, η δράση της σπείρας αναπτύχτηκε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, όπου οι αστυνομικοί εξιχνίασαν συνολικά 182 περιπτώσεις απατών και πλαστογραφιών, κατά τις οποίες οι δράστες αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 800.000 ευρώ.

Ως προς τον τρόπο της δράσης τους, τα μέλη της σπείρας αναρτούσαν προς πώληση, μέσω διαδικτυακών ιστοσελίδων, αγγελίες αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, γεωργικών μηχανημάτων και τροχόσπιτων. Στη συνέχεια οι παθόντες, επικοινωνούσαν με μέλος της σπείρας, ο οποίος έπειθε τους αγοραστές να καταθέτουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων προσώπων που κατείχαν τις τραπεζικές κάρτες και στη συνέχεια τα αποσπούσαν μέσω εφαρμογής, χωρίς ωστόσο να τους παραδίδουν τα αυτοκίνητα.

Επιπλέον, μέλος της σπείρας εντόπιζε ιδιώτες που αναρτούσαν αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων σε σελίδες του διαδικτύου, παραθέτοντας στα θύματα πλαστά παραστατικά μεταφοράς - πληρωμής χρηματικού ποσού, που δήθεν εκ παραδρομής κατέθεταν, μεγαλύτερου από το συμφωνηθέν ποσό και στη συνέχεια οι δράστες, απέστελλαν στους παθόντες, μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, τα πλαστά παραστατικά, με το πρόσχημα λανθασμένης καταβολής χρηματικών ποσών, ζητώντας τη διαφορά.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας μετέφεραν τα χρηματικά ποσά, σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων πρόσωπων, προκειμένου να εξαφανίζουν τα ίχνη της συναλλαγής, ενώ για τις επικοινωνίες τους με τα θύματα, χρησιμοποιούσαν αριθμούς κινητών τηλεφώνων τρίτων προσώπων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ