ΕΛΛΑΔΑ

Ραφήνα: 14 κρούσματα κορωνοϊού σε νέους στο πλοίο από την Ίο - Πώς κόλλησαν σε κορωνοπάρτι

Ραφήνα: 14 κρούσματα κορωνοϊού σε νέους στο πλοίο από την Ίο - Πώς κόλλησαν σε κορωνοπάρτι
ΙΝΤΙΜΕ

Συναγερμός σήμανε χθες βράδυ στη Ραφήνα, όταν στο λιμάνι κατέπλευσε το πλοίο Super Express προερχόμενο από την Ίο στο οποίο επέβαιναν δεκάδες ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού, παιδιά κυρίως νεαρής ηλικίας που βρίσκονταν στο νησί των Κυκλάδων για διακοπές. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επιβεβαίωσε το περιστατικό, κάνοντας λόγο για 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 17 έτη.

Το γκρουπ των περίπου 73 ατόμων από την Ίο παρέμεινε απομονωμένο, ενώ όταν έφτασε στο λιμάνι υποβλήθηκαν σε rapid tests από κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που βρίσκονταν σε ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας.

Μάλιστα μετά τη διενέργεια των τεστ, τους έγινε σύσταση να μπουν σε προληπτική καραντίνα.

Το πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι της Ραφήνας στις 20:32 χθες με 369 επιβάτες και 28 άτομα πλήρωμα, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Θήρα, Ίο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Τήνο.

Σήμερα το Super Express απολυμάνθηκε από ειδικό συνεργείο και αναχώρησε για το καθιερωμένο δρομολόγιό του στις 08:05, αντί στις 07:05 που ήταν προγραμματισμένο.

Σε πάρτι κόλλησαν κορωνοϊό

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, 30 νεαρά παιδιά ξεκίνησαν από την Αθήνα για διακοπές στην Ίο, εκεί γνωρίστηκαν και με άλλα νεαρά παιδιά και πήγαν όλοι μαζί σε ένα μεγάλο πάρτι.

Κάποιοι νόσησαν από κορωνοϊό και έμειναν στην Ίο, καθώς δεν τους επετράπη να ταξιδέψουν, ενώ οι υπόλοιποι γύρισαν με το πλοίο.

Ο δήμαρχος Ραφήνας κατήγγειλε ότι δεν γίνονται συστηματικοί έλεγχοι από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, ενώ παρατήρησε ότι η πλειοψηφία των νέων είναι ανεμβολίαστοι καθώς θεωρούν ότι είναι αλώβητοι και πως ο ιός της πανδημίας αφορά τις μεγαλύτερες ηλικίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ