ΕΛΛΑΔΑ

Δραματική η κατάσταση στη Χίο: Εκκενώθηκαν οικισμοί, ενισχύονται οι δυνάμεις

Δραματική η κατάσταση στη Χίο: Εκκενώθηκαν οικισμοί, ενισχύονται οι δυνάμεις
astraparis.gr

Συναγερμός έχει σημάνει από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Κατάβαση της Χίου, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται σημαντικά με εναέρια μέσα, για να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες που βρίσκονται σε οικισμό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του politischios.gr, η πυρκαγιά ξεκίνησε μέσα από τον οικισμό και πιθανολογείται ότι οφείλεται σε δίκτυο ρεύματος, ενώ χωριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Η φωτιά έχει κατεύθυνση προς τη Σιδηρούντα, εκεί που έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο οικισμός εκκενώθηκε προοληπτικά ενώ είχε προηγηθεί και η απομάκρυνση των κατοίκων από την Κατάβαση.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας Δήμου και Περιφέρειας.

Το έργο της Πυροσβεστικής γίνεται ιδιαίτερα δύσκολο με δεδομένο ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, συνολικά επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα Σάμου, 3 ελικόπτερα και 7 αεροπλάνα ( 2CL 215, 2CL 415, 2 PZL, και το BERIEV -200).

Eπίσης μεταβαίνουν με αεροσκάφος ATR της ΓΓΠΠ 25 πυροσβέστες του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΑΚ. Συνδρομή παρέχουν και εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στο πλαίσιο της κατάσβεσης ένας πυροσβέστης λιποθύμησε από εισπνοή καπνών και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ