ΕΛΛΑΔΑ

Γιατρός έκανε εικονικούς εμβολιασμούς σε αρνητές - Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Γιατρός έκανε εικονικούς εμβολιασμούς σε αρνητές - Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ
Φωτογραφία αρχείου INTIME

Οργή στην ΠΟΕΔΗΝ για τον γιατρό που καταγγέλλεται ότι έκανε «μαϊμού» εμβολιασμούς, για να πάρουν κάποιοι γνωστοί του τα πιστοποιητικά.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, από το προσωπικό του εμβολιαστικού κέντρου του Ασκληπιείου Βούλας καταγγέλθηκε ενυπόγραφα το εξής:

«Στις 4.14 μ.μ. την Κυριακή ειδικευόμενος γιατρός του νοσοκομείου, 50 χρονών, επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο και ζήτησε από το προσωπικό να κάνει ο ίδιος τα εμβόλια σε πέντε γνωστούς του, 3 άνδρες και 2 γυναίκες που είχαν κλεισμένα ραντεβού, γιατί δήθεν φοβόταν.

Ο ίδιος ως γιατρός είχε απασχοληθεί στο εμβολιαστικό κέντρο και δεν προκάλεσε υποψίες. Από τα καταγγελόμενα υπήρχε σχέδιο να κάνει εμβολιασμούς μαϊμού για να πάρουν οι γνωστοί του τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Στο πρώτο άτομο που πήγε να εμβολιάσει πέταξε πρώτα το υγρό έξω.

Έγινε αντιληπτός από το προσωπικό του έγιναν παρατηρήσεις.

Έφυγε παίρνοντας μαζί του δύο, τρία φλακόν εμβολίων».

Η καταγγελία την Αστυνομία

Με την υπόθεση-θρίλερ ασχολείται το Αστυνομικό Τμήμα της Βουλιαγμένης έπειτα από καταγγελία περιστατικού σε νοσοκομείο ότι γιατρός πήγαινε με άτομα στον εμβολιαστικο χώρο με σκοπό να εμβολιαστούν κατά του Covid-19 αλλά …. δεν εμβολιάζονταν.

Όλα άρχισαν πριν δυο ημέρες όταν ο γιατρός του νοσοκομείου έφτασε μαζί με 5 άτομα στο νοσοκομείο και όπως ζητησε στη νοσηλεύτρια που είχε βάρδια θα εμβολίαζε ο ίδιος τα συγκεκριμένα άτομα.

Όμως κάποια στιγμή ο γιατρός προσποιούνταν ότι έκανε τον εμβολιασμό αλλά πετούσε το εμβόλιο και τις σύριγγες. Η νοσηλεύτρια βρήκε μια σύριγγα με το εμβόλιο στο καλάθι των σκουπιδιών και αμέσως ενημέρωσε τους προϊσταμένους της. Από τον έλεγχο έλειπαν τρεις ακόμα δόσεις που υποθέτουν οι αρχές ότι επίσης εξαφανίστηκαν και κατέληξαν στα σκουπίδια

Ενημερώθηκε αμέσως το τοπικό αστυνομικό τμήμα, ενώ ο γιατρός εξαφανίστηκε και παρά τις αναζητήσεις των Αρχών δεν εντοπίστηκε. Πάντως τα ερωτήματα και οι απορίες είναι πολλές με τις αστυνομικές Αρχές να προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις.
Σε βάρος του 54 χρόνου γιατρού σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών και για υφαρπαγή ψεύδους βεβαίωσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, «η διοίκηση του νοσοκομείου, έπραξε τα δέοντα. Δεν ανανέωσε τη σύμβαση, έστειλε την υπόθεση στον εισαγγελέα και διέταξε επείγουσα ΕΔΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ