ΕΛΛΑΔΑ

Μηνυτήρια αναφορά Χρήστου Σπίρτζη για το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών

Μηνυτήρια αναφορά Χρήστου Σπίρτζη για το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών
INTIME/ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού ή συνεργού κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο βουλευτής και τομεάρχης Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών σύμφωνα με το οποίο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε εντολή, παρά τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν, να περάσουν, ενώ είχαν πυρετό, από το αεροδρόμιο 4 άτομα της συνοδείας της τουρκικής ομάδας μπάσκετ Φενερμπαχτσέ.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά το επίμαχο δημοσίευμα «αποκαλύπτει με αποδεικτικά στοιχεία ένα οργανωμένο και διαβαθμισμένο παράνομο σύστημα δημόσιας διοίκησης, το οποίο παραβιάζει τον νόμο, τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους επί των μέτρων πρόληψης κατά της φονικής πανδημίας COVID-19 και προκαλεί με τις πράξεις και τις παραλείψεις του ιδιαίτερα σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία».

Το σύστημα αυτό, κατά τον κ. Σπίρτζη «δεν δρα ερήμην της πολιτικής ηγεσίας, αλλά έχει σαφή διαβάθμιση μεταξύ κατώτερων δημοσίων υπαλλήλων και των ανωτέρων αυτών καθώς και της πολιτικής ηγεσίας».

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη παραβιάστηκε η νομοθεσία για την προστασία από την πανδημία καθώς και το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα περί παράβασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, όπως και το άρθρο 259 περί παράβασης καθήκοντος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας, το οποίο διέψευσε ως «συκοφαντικό» ο κ. Χαρδαλιάς προαναγγέλλοντας μάλιστα την κατάθεση μηνύσεων και αγωγών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ