ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς - Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Ύδρα

Χίος: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς - Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Ύδρα
Screen grab / facebook

Βελτιωμένη είναι η εικόνα που παρουσιάζει αυτή την ώρα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Κατάβαση της Χίου, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο και η φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στο Μανδράκι της Ύδρας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, τα επίγεια και εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς στην Χίο, όπου με εντολή του αρχηγού του ΠΣ αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη ενεργοποιήθηκε κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού το οποίο θα διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η ενημέρωση της πυροσβεστικής για την φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μανδράκι Ύδρας, για την οποία κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις:

Πυρκαγιά στη Χίο: Προλήπτική εκκένωση οικισμού

Νωρίτερα, είχε σημάνει συναγερμός από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Κατάβαση της Χίου, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται σημαντικά με εναέρια μέσα, για να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες που μαίνονταν σε οικισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του politischios.gr, η πυρκαγιά ξεκίνησε μέσα από τον οικισμό και πιθανολογείται ότι οφείλεται σε δίκτυο ρεύματος, ενώ χωριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Η φωτιά είχε κατεύθυνση προς τη Σιδηρούντα, εκεί που έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο οικισμός εκκενώθηκε προοληπτικά ενώ είχε προηγηθεί και η απομάκρυνση των κατοίκων από την Κατάβαση.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας Δήμου και Περιφέρειας.

Το έργο της Πυροσβεστικής ήταν ιδιαίτερα δύσκολο με δεδομένο ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, συνολικά επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα Σάμου, 3 ελικόπτερα και 7 αεροπλάνα ( 2CL 215, 2CL 415, 2 PZL, και το BERIEV -200).

Eπίσης μετέβησαν με αεροσκάφος ATR της ΓΓΠΠ 25 πυροσβέστες του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΑΚ. Συνδρομή παρείχαν και εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στο πλαίσιο της κατάσβεσης ένας πυροσβέστης λιποθύμησε από εισπνοή καπνών και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ