ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στη Μακρινίτσα: Στους γονείς της δολοφονημένης μητέρας η επιμέλεια του παιδιού

Έγκλημα στη Μακρινίτσα: Στους γονείς της δολοφονημένης μητέρας η επιμέλεια του παιδιού
© Intime p.a. / ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την επιμέλεια και γονική μέριμνα του 2,5 ετών παιδιού που έμεινε ορφανό μετά το φονικό στη Μακρινίτσα που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, αναλαμβάνουν οριστικά ο παππούς και η γιαγιά -γονείς της δολοφονημένης μητέρας- καθώς το Πρωτοδικείο Βόλου έκανε δεκτή τη σχετική πρόταση της Εισαγγελίας Ανηλίκων.

Στις 5 Απριλίου, ο πατέρας του παιδιού σκότωσε την 28χρονη σύζυγό του και μητέρα του παιδιού, καθώς και τον 30χρονο αδελφό της, μπροστά στα μάτια της μητέρας τους.

Μάλιστα, η οικογένεια των θυμάτων, προχώρα ήδη τις διαδικασίες προκειμένου το παιδί να αλλάξει και επίθετο.

«Πήραμε την οριστική πλέον επιμέλεια του παιδιού και τη γονική μέριμνα και είμαστε πλέον τυπικά γονείς, στο παιδάκι βλέπουμε τα πρόσωπα των παιδιών μας. Το παιδάκι μεγαλώνει πολύ ευχάριστα μαζί μας, πάρα πολύ, τρεις μήνες τώρα έχει μεγαλώσει απότομα τόσο πολύ», δήλωσε στον ANT1 ο Απόστολος Τσάπας, ο πατέρας των θυμάτων.

Μετά την τραγωδία, ο 32χρονος δράστης της διπλής ανθρωποκτονίας συνελήφθη και έχει προφυλακιστεί στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ με παραγγελία της Εισαγγελίας διενεργήθηκε κοινωνική έρευνα, η οποία κατέληξε στην πρότασή της να αναλάβουν οριστικά την επιμέλεια του παιδιού οι γονείς της δολοφονημένης μητέρας του, με παράλληλη αφαίρεση της επιμέλειας του παιδιού από τον πατέρα του.

Θυμίζουμε πως η άτυχη 28χρονη, είχε καταθέσει αίτημα για ακούσια νοσηλεία του εν διαστάσει συζύγου της σε ψυχιατρική κλινική, στο Αστυνομικό Τμήμα, από τον Ιανουάριο ήδη.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου, το οποίο ανέλαβε την παρακολούθηση του 32χρονου, γνωμάτευσε από τις 11 Μαρτίου ότι χρήζει ψυχιατρικής νοσηλείας, διαβιβάζοντας άμεσα τη σχετική γνωμάτευση στην Εισαγγελία Βόλου.

Η γνωμάτευση αυτή φέρεται να συμπεριλήφθηκε στο φάκελο της υπόθεσης που αφορούσε στο αίτημα της 28χρονης κοπέλας για ακούσια νοσηλεία, η οποία (υπόθεση) επρόκειτο να εκδικαστεί, την περασμένη Τρίτη 6 Απριλίου, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, προκειμένου να λάβει την τελική απόφαση.

Δυστυχώς, την απόφαση του Δικαστηρίου πρόλαβε το διπλό έγκλημα, της Κωνσταντίνας και του 30χρονου αδερφού της, Γιώργου, μόλις μία μέρα νωρίτερα, την περασμένη Δευτέρα 5 Απριλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ