ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Νίκαια: Οι γονείς δωρίζουν τα όργανα της 6χρονης - Συγκλονίζει η περιγραφή του πατέρα

Τραγωδία στη Νίκαια: Οι γονείς δωρίζουν τα όργανα της 6χρονης - Συγκλονίζει η περιγραφή του πατέρα
ΙΝΤΙΜΕ / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το μεγαλείο της ψυχής τους αποκαλύπτει η δύσκολη απόφαση που πήραν οι γονείς της 6χρονης Παναγιώτας που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στη Νίκαια, να δωρήσουν τα όργανά της μικρής τους κόρης προκειμένου να βοηθήσουν άλλα παιδιά που κινδυνεύουν.

Ο πατέρας της άτυχης μικρούλας μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει την τραγωδία που τον βρήκε πήρε ίσως, την δυσκολότερη απόφαση της ζωής του: «Θα δώσω ό,τι έχει μείνει από τη ψυχή της κόρης μου σε άλλα παιδάκια να ζήσουνε», ανέφερε ο πατέρας του κοριτσιού, σύμφωνα με το Star.

Η περιγραφή του πατέρα για το πώς έμαθε ότι η κόρη του παρασύρθηκε από το φορτηγό συγκλονίζει:

«Με πήρε τηλέφωνο η σύζυγός μου και έκλαιγε. Μου είπε "το παιδί έφυγε". Της είπα "τι έφυγε αφού το παιδί είναι για μπάνιο". Πήρα το 100 και λέω "ρε παιδιά η κόρη μου πήγε για μπάνιο μήπως έγινε κανένα τροχαίο"; Μου είπαν έγινε τροχαίο στη Γρηγορίου Λαμπράκη».

Όπως είπε ο ίδιος, είδε το ασθενοφόρο να πηγαίνει στο σημείο της τραγωδίας, όμως ποτέ δεν φανταζόταν ότι πήγαινε για να παραλάβει το άψυχο κορμάκι του παιδιού του και την τραυματισμένη ανιψιά του.

«Είδα ένα ασθενοφόρο. Έλεγα αποκλείεται και τελικά ήταν το παιδί μου. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ζήσω αυτό το πράγμα. Πάντα όταν άκουγα για θανάτους μικρών παιδιών δεν ήθελα ποτέ να νιώσω αυτόν τον πόνο και όταν άκουγα έκλαιγα και έλεγα γιατί τα παιδιά. Εμένα αυτός ο άνθρωπος με κατέστρεψε. Να βλέπεις το ασθενοφόρο και να λες μακάρι να μην είναι το παιδί μου», είπε συγκλονισμένος.

Η τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Νίκαια, όπου μια νταλίκα παρέσυρε δύο παιδιά, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα εξάχρονο κορίτσι και να τραυματιστεί στα πόδια ένας 7χρονος.

Οι αξιωματικοί της Τροχαίας ερευνούν τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα. Προσπαθούν να εντοπίσουν μαρτυρίες και επίσης να πάρουν κατάθεση από τον οδηγό της νταλίκας και να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβη με τον φωτεινό σηματοδότη, αν δηλαδή ήταν κόκκινος ή πράσινος και κάτω από ποιες συνθήκες τα δύο παιδιά προσπάθησαν να περάσουν το δρόμο, μαζί με τη θεία τους.

Να σημειωθεί ότι το θανατηφόρο τροχαίο, σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Κουταΐση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ