ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Λευκίμμη του Δήμου Σουφλίου - Εκκενώνεται η περιοχή

Φωτιά στην Λευκίμμη του Δήμου Σουφλίου - Εκκενώνεται η περιοχή
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής, σε πευκοδάσος στην περιοχή της Λευκίμμης του Δήμου Σουφλίου. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, «η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στο βόρειο τμήμα του οικισμού».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, η Πυροσβεστική με την Πολιτική Προστασία και την Αστυνομία έδωσαν εντολή εκκένωσης του χωριού Λευκίμμη για προληπτικούς λόγους και ήδη ο δήμος Σουφλίου σε συνεργασία με τους αστυνομικούς ξεκινούν την επιχείρηση μεταφοράς των κατοίκων σε ασφαλές μέρος.

Το ρωσικό αεροσκάφος Beriev-200 συνδράμει ήδη στο έργο της κατάσβεσης προκειμένου να μην φτάσει η φωτιά στο Δάσος της Δαδιάς. Είναι το μοναδικό παγκοσμίως αεριωθούμενο-αμφίβιο αεροσκάφος, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως 12 τόνους νερού.

Οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν, δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στις προσπάθειες κατάσβεσης αλλά και μεταδίδουν με πολύ μεγάλη ταχύτητα τις φλόγες, παρά τις προσπάθειες των επίγειων Πυροσβεστικών δυνάμεων που αυξάνονται συνεχώς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής υπηρεσίας, στο σημείο της πυρκαγιάς μετέβησαν και επιχειρούν 37 πυροσβέστες, με έντεκα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμει ήδη το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και αναμένονται δύο ακόμη πυροσβεστικά ελικόπτερα και τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά που καίει σε δύσβατη περιοχή και με ισχυρούς κατά διαστήματα ανέμους, εντοπίστηκε από περίπολο της Διεύθυνσης Δασών Έβρου, οι οποίοι άμεσα ενημέρωσαν την πυροσβεστική υπηρεσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ