ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Λευκίμμη Σουφλίου: Δύσκολη νύχτα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις στον Έβρο

Φωτιά στην Λευκίμμη Σουφλίου: Δύσκολη νύχτα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις στον Έβρο
Φωτογραφία αρχείου INTIME

Ένα εξαιρετικά δύσκολο βράδυ βιώνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Έβρο, καθώς συνεχίζεται η προσπάθεια να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που μαίνεται από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής σε δύσβατη περιοχή με πευκοδάσος στην περιοχή της Λευκίμμης του Δήμου Σουφλίου. 

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, «η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στο βόρειο τμήμα του οικισμού».

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, η Πυροσβεστική με την Πολιτική Προστασία και την Αστυνομία έδωσαν εντολή εκκένωσης του χωριού Λευκίμμη για προληπτικούς λόγους, ενώ ο δήμος Σουφλίου σε συνεργασία με τους αστυνομικούς προχώρησαν σε επιχείρηση μεταφοράς των κατοίκων σε ασφαλές μέρος.

Στη μάχη κατά της πυρκαγιάς ρίχτηκε, παράλληλα, και το ρωσικό αεροσκάφος Beriev-200 συνδράμει ήδη στο έργο της κατάσβεσης προκειμένου να μην φτάσει η φωτιά στο Δάσος της Δαδιάς. Είναι το μοναδικό παγκοσμίως αεριωθούμενο-αμφίβιο αεροσκάφος, που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως 12 τόνους νερού.

Οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή, δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής υπηρεσίας, στο σημείο της πυρκαγιάς μετέβησαν και επιχειρούν 37 πυροσβέστες, με έντεκα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμει ήδη το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και αναμένονται δύο ακόμη πυροσβεστικά ελικόπτερα και τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά που καίει σε δύσβατη περιοχή και με ισχυρούς κατά διαστήματα ανέμους, εντοπίστηκε από περίπολο της Διεύθυνσης Δασών Έβρου, οι οποίοι άμεσα ενημέρωσαν την πυροσβεστική υπηρεσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ