ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός για κρούσματα covid σε τρεις παιδικές κατασκηνώσεις

Συναγερμός για κρούσματα covid σε τρεις παιδικές κατασκηνώσεις
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Συναγερμός έχει σημάνει σε Χανιά, Χαλκιδική και Καπανδρίτι Αττικής, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε παιδικές κατασκηνώσεις.

Η κατασκήνωση στο Ακρωτήρι Χανίων έκλεισε μέχρι τις 16 Ιουλίου μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ τα κρούσματα είναι περισσότερα από 30, καθώς πέρα από τα 220 παιδιά 6-16 ετών που φιλοξενούνταν στη συγκεκριμένη δομή, βρίσκονταν εκεί ακόμη 50 άτομα συνοδοί, φροντιστές και προσωπικό καθαριότητας.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη της κατασκήνωσης έχουν ήδη εντοπιστεί θετικοί στον κορωνοϊό δύο εργαζόμενοι στην κατασκήνωση.

Το πρωί του Σαββάτου μεταβαίνει στη δομή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει ελέγχους στα παιδιά αλλά και στους εργαζομένους.

Επίσης, περίπου 14 κρούσματα σε παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών φέρεται να έχουν εντοπιστεί σε μεγάλη παιδική κατασκήνωση που βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής και φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής έξι σπιτάκια - σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης. Τα περισσότερα από τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά, είχαν συμπτώματα.

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Παρασκευής και σε 3η κατασκήνωση στο Καπανδρίτι Αττικής όταν σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν τρία κρούσματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ