ΕΛΛΑΔΑ

Τζανάκης: Τον Αύγουστο μπορεί να φτάσουμε και τα 6.000 κρούσματα ημερησίως

Τζανάκης: Τον Αύγουστο μπορεί να φτάσουμε και τα 6.000 κρούσματα ημερησίως
AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του καθηγητή Πνευμονολόγίας Νίκου Τζανάκη για την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα μας.

Τον Αύγουστο μπορεί να έχουμε 3.000 κρούσματα COVID ημερησίως στο πιο ευμενές σενάριο, 4.000 κρούσματα στο πιθανότερο, αλλά ακόμα και 6.000 στο χειρότερο σενάριο, προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ.

«Οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν σχεδόν όλοι. Ένα παιδάκι που θα επιστρέψει σπίτι του από την κατασκήνωση είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα κολλήσουν όλοι οι οικείοι του με τους οποίους θα έρθει σε επαφή έστω μερικά λεπτά αυτό το παιδάκι» προειδοποίησε ο Νίκος Τζανάκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσε ο καθηγητής η πιο σωστή ίσως πρόβλεψη, αυτό που τελικώς θα γίνει είναι ότι θα προσεγγίσουμε τα 4.000 κρούσματα σαν κινητός μέσος όρος προς τις αρχές Αυγούστου και βεβαίως θα ξεπεράσουμε τα 3.000 κρούσματα περίπου στις 20 με 22 Ιουλίου.
Σηματοδοτείται μια περαιτέρω εκθετική αύξηση των κρουσμάτων που δεν ξέρουμε που θα πάει, η κορυφή της είναι ακόμα άδηλη, μπορεί να πάει στα 5.000 κρούσματα, μπορεί στα 4,500 μπορεί και στα 6.000 κρούσματα… Επομένως πρέπει να σκεφτούμε πώς θα αυξήσουμε τον εμβολιαστικό ρυθμό και να περιέχουμε το ευμενές σενάριο κατέληκε ο καθηγητής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ