ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Λευκίμμη Σουφλίου: Καλύτερη η εικόνα - Στη «μάχη» ξανά εναέρια μέσα

Φωτιά στην Λευκίμμη Σουφλίου: Καλύτερη η εικόνα - Στη «μάχη» ξανά εναέρια μέσα
Φωτογραφία αρχείου INTIME / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει σήμερα Σάββατο η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής σε δύσβατη περιοχή με πευκοδάσος στην περιοχή της Λευκίμμης του Δήμου Σουφλίου. 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο στη δύσβατη περιοχή με πευκοδάσος στη Λευκίμμη, ενώ οι κάτοικοι έχουν πλέον επιστρέψει στα σπίτια τους, ύστερα από την εκκένωση του οικισμού που είχε εισηγηθεί η πυροσβεστική υπηρεσία.

Από το πρωί του Σαββάτου σηκώθηκαν ξανά τα εναέρια μέσα (δυο πετζετέλ κι ένα ελικόπτερο) για να ελέγξουν τις ενεργές εστίες και να περιορίσουν το μέτωπο, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 24 οχήματα και 90 πυροσβέστες, και τέσσερις ομάδες πεζοπόρο τμήμα.

Από το βράδυ χθες, στη μάχη κατά της πυρκαγιάς ρίχτηκε, παράλληλα, και το ρωσικό αεροσκάφος Beriev-200 προκειμένου να μην φτάσει η φωτιά στο Δάσος της Δαδιάς. Είναι το μοναδικό παγκοσμίως αεριωθούμενο-αμφίβιο αεροσκάφος, που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως 12 τόνους νερού.

Οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούσαν στην περιοχή, δυσχέραιναν τις προσπάθειες κατάσβεσης

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής υπηρεσίας, στο σημείο της πυρκαγιάς επιχειρούσαν χθες, 37 πυροσβέστες, με έντεκα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και στη μάχη ρίχθηκαν δύο ακόμη πυροσβεστικά ελικόπτερα και τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά που καίει σε δύσβατη περιοχή και με ισχυρούς κατά διαστήματα ανέμους, εντοπίστηκε από περίπολο της Διεύθυνσης Δασών Έβρου, οι οποίοι άμεσα ενημέρωσαν την πυροσβεστική υπηρεσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ