ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2021: Τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον αριστούχο της Ναυπάκτου

Πανελλαδικές 2021: Τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον αριστούχο της Ναυπάκτου
INTIME / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στον αριστούχο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, Δημήτρη Καρακώστα, τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να τον συγχαρεί για την επιτυχία του.

Ο Δημήτρης Καρακώστας από τη Ναύπακτο παρά τη θλίψη για την απώλεια των γονιών που έφυγαν από τη ζωή χτυπημένοι από κορωνοϊό με διαφορά 25 ημερών ο ένας από τον άλλον, κατάφερε να «σαρώσει» στις Πανελλαδικές, συγκεντρώνοντας 18.685 μόρια.

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες του npress, τηλεφώνησε στον Δημήτρη και στην σύντομη επικοινωνία που είχαν, τον συνεχάρη για την επιτυχία του.

Ο νεαρός, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ, εξήγησε τι ήταν εκείνο που του έδωσε τη δύναμη να συνεχίσει τις εξετάσεις.

«Οι γονείς μου με βοήθησαν να συνεχίσω αφού έφυγαν γιατί μου έδωσαν έναν ακόμη στόχο, να κάνω αυτό που ήθελαν κι αυτοί, να πραγματοποιήσω το όνειρό μου» είπε ο Δημήτρης.


«Χωρίς τις βάσεις που μου έδωσαν δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω σε όλο αυτό», συμπλήρωσε.

Στη δύσκολή αυτή περίοδο είχε και τη στήριξη των αδελφών του, που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο. «Στηρίξαμε ο ένας τον άλλον» είπε χαρακτηριστικά, ενώ εξήγησε πως μετά τον χαμό των γονιών του εγκατέλειψε για ένα διάστημα τελείως το διάβασμα. Αργότερα, όμως, αποφάσισε να εντείνει τις προσπάθειές του μόνος του,καθώς κρατούσε τις παραινέσεις των γονιών του που τον βοηθούσαν στη μελέτη.

Ο πατέρας του Δημήτρη Κώστας Καρακώστας 56 ετών, πρώην αντιδήμαρχος Ναυπάκτου και η σύζυγός του Νικολίτσα Μούρτου 51, έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό πριν δύο μήνες στο νοσοκομείο του Ρίο.

Ο Κώστας Καρακώστας, σύμφωνα με το Npress.gr, ήταν μια σπάνια περίπτωση πολιτικού που πάλευε για τις ιδέες του και η Νικολίτσα Μούρτου μια αγαπημένη καθηγήτρια για όλους τους μαθητές που είχε. Ο θάνατός τους άφησε ένα τεράστιο κενό στην πόλη, ενώ πίσω τους, άφησαν και τα τέσσερα αγόρια τους, με τον έναν, τον Δημήτρη, στην 3η Λυκείου να δίνει Πανελλαδικές, ενώ τα άλλα 3 είναι στα πανεπιστήμια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ