ΕΛΛΑΔΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά στα Στύρα Ευβοίας - 58 οι δασικές πυρκαγιές σήμερα

Υπό έλεγχο η φωτιά στα Στύρα Ευβοίας - 58 οι δασικές πυρκαγιές σήμερα
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ INTIME

Υπό έλεγχο τέθηκε, μετά από μάχη που διήρκεσε περισσότερο από ένα 24ωρο, η πυρκαγιά στα Στύρα Ευβοίας. Συνολικά, σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν σε 58 δασικές φωτιές σε όλη την Ελλάδα. Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και για αύριο, Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, υπό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το απόγευμα της Κυριακής η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, χθες το μεσημέρι, στα Στύρα Ευβοίας.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Παράλληλα, σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Νικήτη της Χαλκιδικής. Στην περιοχή έσπευσαν δεκαοκτώ πυροσβέστες με οκτώ οχήματα ενώ από αέρος στις προσπάθειες της κατάσβεσης της φωτιάς συμμετείχε και ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά μετέτρεψε σε στάχτη μεγάλη δασική έκταση.

Σε ύφεση βρίσκεται επίσης πυρκαγιά που ξέσπασε στη Νέα Ζίχνη Σερρών, σε χαμηλή βλάστηση. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δυνάμεις της βρίσκονται επί τόπου και κάνουν κατάσβεση ενώ δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Συνολικά, 58 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την Ελλάδα.

Για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχείρησαν συνολικά 708 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 321 οχήματα, 6 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Οι περισσότερες φωτιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσής τους.

Πού υπάρχει υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές τη Δευτέρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ