ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2021: Το μήνυμα του αριστούχου που έχασε τους γονείς του από κορωνοϊό

Πανελλήνιες 2021: Το μήνυμα του αριστούχου που έχασε τους γονείς του από κορωνοϊό
INTIME

Για την επιτυχία του, αλλά και τη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό μίλησε ο Δημήτρης Καρακώστας, ο μαθητής που λίγους μήνες αφού έχασε και τους δύο γονείς του από κορωνοϊό αρίστευσε στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Όπως είπε, είχε ξεκάθαρο στόχο μπροστά του, ενώ έχοντας χάσει τους γονείς του, είχε ένα παραπάνω κίνητρο για να σπουδάσει Ιατρική, που τον ενδιέφερε πάντα.

«Πάντα με ενδιάφερε η Ιατρική και σίγουρα είχα ένα παραπάνω κίνητρο με τους γονείς μου, οπότε θα νιώθω κι εγώ, αν τα καταφέρω, ότι θα μπορώ να βοηθήσω πολλούς ανθρώπους», είπε σε συνέντευξη στον Ant1, και πρόσθεσε πως ακόμα δεν έχει αποφασίσει ποια ειδικότητα θα κάνει και «θα ψάξει μέσα στο πανεπιστήμιο».

Όσο για την για τη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είπε «με συνεχάρη και μου ευχήθηκε να περάσω στη Σχολή που θέλω και γενικά μου μίλησε για τους γονείς μου και την προσπάθειά μου».

Μιλώντας για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, σημείωσε πως «Ήρθαν όλα ανάποδα, είχα συνηθίσει να με βοηθάνε οι γονείς μου. Ξαφνικά έπρεπε να συνηθίσω μόνος μου με τη βοήθεια των αδερφών μου, της οικογένειάς μου και των φίλων μου. Ήταν πολύ δύσκολο, αλλά συνειδητοποίησα ότι δεν έχω άλλη επιλογή, έπρεπε να το κάνω» και παραδέχθηκε πως «σίγουρα υπήρχε βάρος, αλλά έπρεπε να το αντιμετωπίσω».

Σε ό,τι αφορά στα σχέδιά του για το καλοκαίρι είπε πως «θα πάω σε κάποιο νησί, να γιορτάσω με τους φίλους μου, αλλά είναι όλα στον αέρα».

Κλείνοντας, έστειλε το μήνυμα πως «Ό,τι κι αν γίνει στη ζωή, ακόμα και αν δεν τα καταφέρεις, σίγουρα θα είσαι πολύ περήφανος για την προσπάθειά σου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ