ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Μητσοτάκης: Μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας

Κορωνοϊός - Μητσοτάκης: Μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας
Pixabay

Αποκλειστικά για εμβολιασμένους έναντι του κορωνοϊού θα λειτουργούν από την Παρασκευή 16 Ιουλίου και έως τα τέλη Αυγούστου όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, όπως ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκηςσημειώνοντας πως θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι και το πλαίσιο ελέγχων θα είναι εξαιρετικά αυστηρό.

Όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, η λειτουργία αυτών των χώρων θα γίνει με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών και με τη συμβολή της ψηφιακής εφαρμογής που θα πιστοποιεί εύκολα εάν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί, η οποία και θα τεθεί ισχύ από την Παρασκευή.

Πρόκειται για μία πρακτική που ακολουθούν ήδη χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο.

«Αυτό σημαίνει ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού η ψυχαγωγία, είτε σε ανοικτούς είτε σε κλειστούς χώρους, θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους, ώστε να μην ευνοείται η μετάδοση του ιού. Τα καταστήματα θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων. Όμως και οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για τους ανεμβολίαστους» κατέστησε σαφές στη διάρκεια του διαγγέλματος του ο πρωθυπουργός, στέλνοντας το μήνυμα ότι «δεν υπάρχει λόγος πανικού, αλλά εμβολιασμού» ενώπιον της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα, και ανακοινώνοντας το πλαίσιο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας και υγειονομικούς.

Διαβάστε αναλυτικά

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για εργαζόμενους σε γηροκομεία και υγειονομικούς

Τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και το πλαίσιο λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας πρόκειται να εξειδικεύσουν αύριο, Τρίτη, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ