SPONSORED ΕΛΛΑΔΑ

Κλιματιστικό: Πώς θα εξασφαλίσουμε χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και καθαρό αέρα

Κλιματιστικό: Πώς θα εξασφαλίσουμε χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και καθαρό αέρα

Καλοκαίρι χωρίς κλιματιστικό είναι, πλέον, δύσκολο να φανταστούμε. Οι σύγχρονες συνθήκες ζωής επιβάλλουν το σπίτι μας, το γραφείο μας ή το κατάστημά μας να διατηρούν σχεδόν αδιάκοπα μία μέση θερμοκρασία, ειδικά τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου.

Η προμήθεια του κατάλληλου κλιματιστικού μηχανήματος, όμως, είναι μία διαδικασία που απαιτεί την προσοχή μας και επιβάλλει να λάβουμε υπόψιν μας μία σειρά από παράγοντες, οι οποίοι σχετίζονται τόσο με το μηχάνημα αυτό καθαυτό, όσο και με τις συγκεκριμένες παραμέτρους του χώρου μας. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου, πως τα σύγχρονα κλιματιστικά προσφέρουν πολλά περισσότερα από «δροσιά» στον χώρο μας, καθώς αξιοποιούν πλέον εξελιγμένη τεχνολογία για μία σειρά από λειτουργίες που, ουσιαστικά, αναβαθμίζουν την ίδια την ποιότητα της ζωής μας: Καθαρός αέρας για να αναπνέουμε και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας για να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον.

Καθαρός αέρας στον χώρο μας, με σεβασμό στο περιβάλλον

Ενώ η ανθρωπότητα συνασπίζεται σε μία προσπάθεια αναστροφής των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, υπό τους 17 στόχους του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, αλλά και το Ευρωπαϊκό Πράσινο Σύμφωνο, κάθε πολίτης ξεχωριστά οφείλει να δρα με γνώμονα και το συμφέρον του πλανήτη. Επιλέγοντας, γενικά, ηλεκτρικές συσκευές με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, είμαστε διπλά κερδισμένοι: Τόσο διότι καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια, η χρέωση είναι μικρότερη, όσο και διότι κατά τη χρήση, απελευθερώνονται λιγότεροι ρύποι στο περιβάλλον. Το κλιματιστικό CARRIER CRYSTAL III ion, με τη λειτουργία X ECO που διαθέτει, διατηρεί την επιθυμητή θερμοκρασία στο χώρο με έως και 60% χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος.

Παράλληλα, ο ιονιστής του συγκεκριμένου μηχανήματος, αναζωογονεί τον αέρα, απομακρύνοντας γύρη, σκόνη, δυσάρεστες οσμές και βακτήρια, δημιουργώντας ένα κλίμα ευεξίας. Επιπλέον, διαθέτει καθαρισμό αέρα Active Clean, που αναλαμβάνει να απομακρύνει τη σκόνη, τη μούχλα και τα λίπη που ευθύνονται για τυχόν οσμές, όταν προσκολληθούν στον εναλλάκτη θερμότητας.

Το κλιματιστικό CARRIER CRYSTAL III ion όμως δεν εξαντλεί εκεί τις δυνατότητες του σχετικά με την καθαρή ατμόσφαιρα, που χρειαζόμαστε στον χώρο μας περισσότερο από κάθε τι. Διαθέτει το λεγόμενο «Προ-φίλτρο», που συγκρατεί τα μεγαλύτερα σωματίδια της σκόνης και δεν επιτρέπει να εισέλθουν καν στην κλιματιστική μονάδα, καλύπτοντας την εισαγωγή του αέρα και με τον τρόπο αυτό διατηρείται η μονάδα και η σερπαντίνα καθαρές από ακαθαρσίες και ρύπους, εξασφαλίζοντας έτσι καλύτερη ποιότητα αέρα. Πρόκειται για ένα μέλος του κλιματιστικού που μπορούμε να αφαιρούμε και να καθαρίζουμε με διάλυμα νερού, όσο συχνά απαιτείται, χωρίς να χάσει την αποτελεσματικότητά του με ιονιστή.

Το συγκεκριμένο κλιματιστικό αξιοποιεί και το φίλτρο Τριπλής Δράσης (Triple Action) για τον καλύτερο καθαρισμό του αέρα που αναπνέουμε:

- Με το Φίλτρο Negative Ion (Ionizer Filter) ανανεώνει τον αέρα, απελευθερώνοντας αρνητικά φορτισμένα ιόντα.

- Με το Φίλτρο Cold Catalyst δρα αποσμητικά και απομακρύνει πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC) και κακοσμίες. Επίσης, καθαρίζεται με τρεχούμενο νερό, όποτε χρειάζεται.

- Με το Φίλτρο Vitamin C, απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα Βιταμίνη C, η οποία, με την αντιοξειδωτική της δράση, είναι ωφέλιμη για την υγεία του δέρματος.

Λειτουργίες φιλικές προς τον χρήστη

Τα σύγχρονα κλιματιστικά μηχανήματα όμως, διαθέτουν και μια σειρά από άλλες λειτουργίες, που θεωρούνται φιλικές προς εμάς τους χρήστες, καθώς διευκολύνουν την καθημερινότητά μας. Συγκεκριμένα, το κλιματιστικό CARRIER CRYSTAL III ion με τη λειτουργία «Follow Me» που διαθέτει, μπορεί να ελέγχει τη θερμοκρασία του χώρου μας μέσω επιπλέον αισθητήρα, που βρίσκεται τοποθετημένος στο τηλεχειριστήριο. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να εκμηδενίζει την όποια διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στη μονάδα κλιματισμού και στο τηλεχειριστήριο, που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στον χώρο – συνήθως δίπλα μας – ώστε η θερμοκρασία που έχουμε επιλέξει να είναι σίγουρα αυτή που αισθανόμαστε.

Για την καλύτερη εμπειρία μας, υπάρχει και η λειτουργία «Wind Avoid Me», με την οποία η ροή του κλιματιζόμενου αέρα κατευθύνεται αντίθετα από το μέρος όπου βρισκόμαστε εμείς στον χώρο, ώστε να μην μας «χτυπάει» το κλιματιστικό, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Το CARRIER CRYSTAL III ion διαθέτει επίσης λειτουργία Wi-Fi, το Wi-Fi Activated και έτσι μπορούμε να το ελέγχουμε από όπου κι αν βρισκόμαστε, μέσω του κινητού μας τηλεφώνου – αρκεί να έχουμε κατεβάσει τη δωρεάν εφαρμογή «Carrier Air Conditioner»: Ενεργοποιούμε και απενεργοποιούμε το κλιματιστικό, επιλέγουμε τη θερμοκρασία και την ταχύτητα του ανεμιστήρα, να προγραμματίζουμε τη λειτουργία του και μια σειρά από άλλες δυνατότητες, εύκολα και γρήγορα από το smartphone μας.

Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε πως κάθε καταναλωτής θέλει να γνωρίζει ότι με την αγορά του, έχει ένα κλιματιστικό μηχάνημα που θα «αντέξει» για καιρό. Ειδικά εφόσον το χρησιμοποιούμε τόσο για τη δροσιά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όσο και για θέρμανση, κατά τους χειμερινούς μήνες ή αν το τοποθετήσουμε στο εξοχικό μας, δίπλα στη θάλασσα. Το CARRIER CRYSTAL III ion διαθέτει τη μοναδική αντιδιαβρωτική χρυσή επίστρωση προστασίας Gold Fin πάνω στους εναλλάκτες θερμότητας συντελεί στο να μπορούν να αντέξουν τον αλμυρό αέρα, τη βροχή και τους άλλους διαβρωτικούς παράγοντες, ενώ εμποδίζει αποτελεσματικά την αναπαραγωγή των βακτηρίων και βελτιώνει τη θερμική απόδοση.

Δεν είναι τυχαίο πως πρόκειται για ένα μηχάνημα της Carrier, από τους ειδικούς στον κλιματισμό, με μηχανήματα που παρέχουν εξαιρετικά υψηλές αποδόσεις, με τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και φέρουν 5 έτη εγγύησης για όλα τα μέρη τους. Για κλιματισμό με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και καθαρό αέρα, επιλέγουμε από τον Κωτσόβολο την αξιοπιστία της Carrier και το CARRIER CRYSTAL III ion: Με ιονιστή, ανεμιστήρα 5 ταχυτήτων και λειτουργία X ECO για τις καλύτερες αποδόσεις, με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και υγιεινό, καθαρό εσωτερικό αέρα.