ΕΛΛΑΔΑ

Ηλιούπολη: Σε εξέλιξη οι απολογίες - Συνθήματα κατά της έμφυλης βίας και πατριαρχίας

Ηλιούπολη: Σε εξέλιξη οι απολογίες - Συνθήματα κατά της έμφυλης βίας και πατριαρχίας
ΙΝΤΙΜΕ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απολογίες του αστυνομικού και του πατέρα της 19χρονης, που έζησε την απόλυτη φρίκη στην Ηλιούπολη, με συλλογικότητες γυναικών να είναι στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων φωνάζοντας συνθήματα κατά της έμφυλης βίας και πατριαρχίας.

«Είμαστε πολλές, δεν κάνουμε ησυχία, το κράτος θα το κάψουμε μαζί με την πατριαρχία» έγραφε ένα πανό, ενώ συνθήματα όπως:

«Ούτε Kαρολάιν, Δήμητρα, Ελένη καμία άλλη δολοφονημένη» φώναξαν μεταξύ άλλων τα μέλη των ομάδων, μεταξύ των οποίων και η Ομάδα ενάντια στην Πατριαρχία.

Στο τέλος πέταξαν τρικάκια που ανέγραφαν: «Καμία μόνη στην έμφυλη βία και την πατριαρχία».

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με 14 κακουργήματα και πλημμελήματα, μεταξύ άλλων για σεξουαλική κακοποίηση, απαγωγή και εμπορία, ενώ την ίδια ώρα η δικηγόρος της κάνει λόγο για κύκλωμα και με άλλους δράστες που ενέχονται στην υπόθεση. «Ο άνθρωπος αυτός την είχε αιχμάλωτη επί 1,5 μήνα την εξέδιδε χτυπώντας την, προσπαθούσε να της δώσει ναρκωτικά ή της στερούσε την τροφή. Είναι ένα παιδί ακόμα παγωμένο απέναντι σε αυτό που της συνέβη. Η προσέγγιση ήταν μια κανονική προσέγγιση για μια σχέση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ