ΕΛΛΑΔΑ

Σε διαθεσιμότητα ο Μπαλάσκας μετά τις δηλώσεις για τον συζυγοκτόνο των Γλυκών Νερών

Σε διαθεσιμότητα ο Μπαλάσκας μετά τις δηλώσεις για τον συζυγοκτόνο των Γλυκών Νερών
Screen Grab

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας, με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., εξαιτίας των δηλώσεών του για τον τρόπο που έδρασε ο συζυγοκτόνος στα Γλυκά Νερά

Υπενθυμίζεται ότι το συνδικαλιστής είχε αναφέρει: «Εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του, εάν ήταν ατυχές γεγονός μέσα στον θυμό του και μέσα στο "τα χασε και τρελάθηκε", εάν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή. Τώρα θα σαπίσει μέσα στη φυλακή... Τώρα τέλειωσε, έσβησε... Θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής σε ενδοοικογενειακό καβγά. "Χωρίς να το θέλω, εκείνη τη στιγμή δεν λειτουργούσα εγώ...", πρώην έντιμος βίος... Θα πήγαινε 5-6 χρόνια φυλακή; Είναι νέο παιδί. Τώρα πόσο θα πάει με αυτή τη σκηνοθεσία; Τώρα θα πάρει δόλο, χίλια πράγματα πάνω του, δεν έχει κανένα ελαφρυντικό...».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν σάλο, καθώς θεωρήθηκαν υποδείξεις σε μελλοντικούς δολοφόνους για να έχουν ελαφρύτερες ποινές.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είχε διατάξει κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του, ενώ η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου είχε δώσει παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το εάν είχε διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης σε ανυπακοή από τον συνδικαλιστή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ