ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικός Τουρισμός - Πρωτοψάλτης: Μόνο ηλεκτρονικά οι ενστάσεις

Κοινωνικός Τουρισμός - Πρωτοψάλτης: Μόνο ηλεκτρονικά οι ενστάσεις
AP Photo

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, είπε πως για το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού έχουν εγκριθεί 300.000 επιταγές και πρόσθεσε ότι από σήμερα το πρωί στις 8.00 μέχρι και το Σάββατο μπορούν να γίνουν ενστάσεις για τις αιτήσεις όσων απορρίφθηκαν.

Ο κ. Πρωτοψάλτης τόνισε ότι οι ενστάσεις μπορούν να γίνουν μόνο ηλεκτρονικά.

Οι δικαιούχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν να:

  • έχουν πρώτα ελέγξει, αν οι ίδιοι ευθύνονται για το εσφαλμένο αποτέλεσμα, λόγω μη σωστής συμπλήρωσης της αίτησης, ανατρέχοντας σε αυτήν με τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα
  • αναφέρουν τον λόγο της ένστασης (π.χ. εσφαλμένη μοριοδότηση, μη έκδοση επιταγής για ωφελούμενο παιδί) και
  • τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά αυτών, σύμφωνα με τους όρους της Δημόσιας Πρόσκλησης.

Οι πάροχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά των ισχυρισμών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.oaed.gr/koinonikos-toyrismos

Για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ

Ακόμη, ο κ. Πρωτοψάλτης είπε στον ΑΝΤ1 πως στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα με 5.000 θέσεις για ανέργους 30 ετών και άνω σε έξι περιφέρειες της Ελλάδας δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Ιόνια νησιά, Πελοπόννησος και Κρήτη θα υπάρχει επιδότηση από 700 ευρώ το μήνα για ανέργους ανω των 30 ετών. Το πρόγραμμα είναι 12μηνης διάρκειας.

Συνολικά στα προγράμματα του ΟΑΕΔ το πρώτο εξάμηνο του 2021, εν μέσω πανδημίας δημιουργήθηκαν σχεδόν 13.500 νέες θέσεις εργασίας.

Τέλος αναφέρθηκε και στους μακροχρόνια ανέργους τονίζοντας ότι δίνονται μεγαλύτερα κίνητρα στις επιχειρήσεις για να προσλάβουν μακροχρόνια άνεργους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ