ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: 20 χρόνια κάθειρξης στον «δράκο του Κάβου»

Κέρκυρα: 20 χρόνια κάθειρξης στον «δράκο του Κάβου»
Φωτογραφία αρχείου corfu tv news

Σε 20 χρόνια κάθειρξης, καταδικάστηκε ο «Δράκος του Κάβου» για υπόθεση βιασμού στην Κέρκυρα, τον Μάιο του 2020.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Corfutvnews, καταδικάστηκε σε 24 χρόνια και 6 μήνες και κατά συγχώνευση 20 χρόνια κάθειρξη και οι κατηγορίες μεταξύ άλλων αφορούν τον βιασμό, την επικίνδυνη σωματική βλάβη αλλά και παραβίαση αναστολής προηγούμενης κατηγορίας.

Τον Μαΐο του 2020, η αστυνομία με κινηματογραφικό τρόπο συλλαμβάνει στο νησί της Κέρκυρας τον 48χρονο. Ο ίδιος στην προσπάθεια του να ξεφύγει γλίστρησε πέφτοντας σε γκρεμό με την Πυροσβεστική μετά από αρκετές ώρες να έχει καταφέρει να τον απεγκλωβίσει.

Λίγες ημέρες πριν μια γυναίκα είχε καταγγείλει στις αρχές ότι ο 47χρονος την κρατούσε αιχμάλωτη και την κακοποιούσε σεξουαλικά κατ’ επανάληψη, πριν την εντοπίσουν οι αστυνομικοί, αφού είχε δηλωθεί η εξαφάνιση της.

Ο 48χρονος είχε καταδικαστεί το 2012 σε 53 χρόνια κάθειρξη για τον βιασμό 6 γυναικών, όμως βγήκε έχοντας εκτίσει μόλις 5 χρόνια ποινής κάνοντας χρήση διατάξεων του Νόμου Παρασκευόπουλου.

Ήταν η δεύτερη φορά που χτυπούσε με θύματα ανυπεράσπιστες γυναίκες, έπειτα από πρόωρη αποφυλάκιση του.

Το καλοκαίρι του 2010, υπό την απειλή μαχαιριού, βίασε τρείς Βρετανίδες τουρίστριες σε θαμνώδεις περιοχές στον Κάβο Λευκίμμης, πριν τελικά παραδοθεί στις αρχές, αφού τον κατήγγειλαν τα θύματα του.

Όπως αποκαλύφθηκε, είχε αφεθεί ελεύθερος μόλις ενάμιση μήνα πριν, έχοντας εκτίσει τη μισή ποινή που του είχε επιβληθεί (6 χρόνια) για σεξουαλικές επιθέσεις σε άλλες Βρετανίδες τουρίστριες μεταξύ του 1997 και του 2005.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ