ΕΛΛΑΔΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο - Καπράλος: 83 αθλητές της ελληνικής αποστολής

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο - Καπράλος: 83 αθλητές της ελληνικής αποστολής
AP PHOTO

Για το πώς θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο και την ελληνική αποστολή μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

Όπως έκανε γνωστό σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, οι Έλληνες αθλητές θα είναι 83, ενώ η ελληνική αποστολή θα μπει στο στάδιο για την έναρξη, με δύο σημαιοφόρους, τους Λευτέρη Πετρούνια και Άννα Κορακάκη, στα πλαίσια της ισότητας των φύλων.

Όπως είπε έχουμε μια καλή ομάδα με προοπτικές και για διακρίσεις, ωστόσο πρόσθεσε ότι σε ένα τέτοιο περιβάλλον, όπου δεν θα υπάρχουν θεατές, και οι αθλητές έχουν κάνει πολύ λιγότερους αγώνες από ότι συνήθως, άλλους θα τους επηρεάσει θετικά και άλλους αρνητικά.

«Είμαστε σίγουροι ότι οι Έλληνες αθλητές θα κάνουν ότι μπορούν για να φέρουν τις διακρίσεις», τόνισε.

Ο κ. Καπράλος έκανε λόγο για αυστηρό πρωτόκολλο που θα πρέπει να τηρηθεί εξαιτίας της πανδημίας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «υπάρχουν applications ώστε οι Ιάπωνες να είναι σίγουροι ότι ακολουθούμε το ημερήσιο πρόγραμμα, το οποίο θα πρέπει να τους έχουμε δώσει τρεις μέρες πριν».

«Φτάσαμε πολύ κοντά στο να ματαιωθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες», είπε και έκανε λόγο για πολλές υποχωρήσεις σαν Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ώστε να δεχθούμε τους όρους που έβαζαν οι Ιάπωνες.

Αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνει η Ιαπωνία προκειμένου να μην μεταδοθεί ο ιός στη χώρα εξαιτίας των Ολυμπιακών, αλλά και για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών στη χώρα, είπε πως «Οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, περίπου το 85 με 90% είναι εμβολιασμένοι. Άρα θεωρώ ότι είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες να μεταφερθεί ο ιός στην Ιαπωνία από αυτούς που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

«Θα λείπει μόνο ένα κομμάτι, το εορταστικό των θεατών στις εξέδρες, νομίζω ότι όλα τα υπόλοιπα θα κερδίσουν», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ