ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σάμο: Μάχη με το πύρινο μέτωπο - Εντολή εκκένωσης στο Κοκκάρι από την Πυροσβεστική

Φωτιά στη Σάμο: Μάχη με το πύρινο μέτωπο - Εντολή εκκένωσης στο Κοκκάρι από την Πυροσβεστική
facebook

Μαίνεται η Πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική περιοχή στην Κοινότητα Βουρλιωτών Σάμου.

Η Πυροσβεστική, εισηγήθηκε την προληπτική εκκένωση στο παραλιακό τμήμα από Κοκκάρι ως Αυλάκια στην ευρύτερη περιοχή Μάνα Κοκκαρίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο Σάμου, λόγω των πυκνών καπνών στην περιοχή, με εντολή της Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποιήθηκε προληπτική εκκένωση για λίγες ώρες, των ξενοδοχείων Arion και Kalidon Panorama.

Όπως τονίζουν οι δημοτικές αρχές, από τη φωτιά δεν απειλούνται κατοικίες, ωστόσο, οι άνεμοι 3-5 μποφόρ που πνέουν απο διαφορετικές κατευθύνσεις, δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Με δήλωση του στα τοπικά ΜΜΕ της Σάμου ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Σταμούλης, συντονιστής Επιχειρήσεων σε Αιγαίο και Κρήτη με έδρα τη Σάμο χαρακτήρισε «δύσκολη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί».

Όπως είπε «είναι διάσπαρτες οι εστίες της πυρκαγιάς στους Βουρλιώτες, και η πυρκαγιά λόγω των ανέμων έχει κατεύθυνση νότια, προς το βουνό».

Στο σημείο επιχειρούν 16 οχήματα με 47 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 4 ελικόπτερα, 5 αεροσκάφη, αναμεσά τους και το ρώσικο «θηρίο» Beriev 200, και υδροφόρες. Σε βοήθεια έχουν σπεύσει εθελοντικά κλιμάκια Σαμίων, Βαθέος, Μυτιληνιών και άλλων περιοχών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται ενισχύσεις από τα ΕΜΑΚ Μυτιλήνης. Ήδη, με εναέρια μέσα, γίνονται ρίψεις νερού ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς.

Παράλληλα, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, κάνει έκκληση για φειδώ στην κατανάλωση νερού.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς η οποία πλησιάζει σε σημείο υδροδότησης ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ στην ευρύτερη περιοχή του Κοκκαρίου καθώς και στην πόλη της Σάμου. Υπάρχει άμεση και έκτακτη ανάγκη. Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ