ΕΛΛΑΔΑ

Στην κυκλοφορία σήμερα τα πρώτα 14 χιλιόμετρα του Νοτίου τμήματος του Ε65

Στην κυκλοφορία σήμερα τα πρώτα 14 χιλιόμετρα του Νοτίου τμήματος του Ε65
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παραδίδονται σήμερα στην κυκλοφορία τα πρώτα 14 χιλιόμετρα του Νότιου τμήματος του Ε65, με την ολοκλήρωση του έργου να τοποθετείται στα τέλη του 2021. 

Στην εκδήλωση θα παραστούν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και οι εκπρόσωποι των κοινοπραξιών που κατασκεύασαν και εκμεταλλεύονται το έργο που θα συνδέει τον ΠΑΘΕ με τα Τρίκαλα και όταν ολοκληρωθεί και το Βόρειο τμήμα του με την Εγνατία οδό.

Το τμήμα που θα δοθεί σήμερα στην κυκλοφορία ξεκινά από τον κόμβο του ΠΑΘΕ και εκτείνεται μέχρι τον κόμβο Καπερνησίου παρακάμπτοντας την πόλη της Λαμίας.

Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 11.00 στο χώρο του εργοταξίου Λιανοκλαδίου, στο μελλοντικό Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Σταυρού.

Όπως ανακοίνωσε από τη Βουλή στις αρχές της εβδομάδας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την κύρωση της συμφωνίας κατασκευής του συγκεκριμένου οδικού άξονα, ο αυτοκινητόδρομος Ε-65 είναι ένα πολύ σημαντικό δημόσιο έργο που δημιουργεί για τη Θεσσαλία 1.150 θέσεις εργασίας.

«Τέτοιες ημέρες, το 1881 η Θεσσαλία γιόρταζε την ένωση της με το νεαρό τότε ελληνικό κράτος. 140 χρόνια μετά η ίδια περιφέρεια γνωρίζει ακόμη μία ενσωμάτωση, αναπτυξιακή αυτή τη φορά με τον αυτοκινητόδρομο Ε -65» είχε αναφέρει τότε ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χαρακτηρίσει «προσωπικό στοίχημα» τον οδικό άξονα E65.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ