ΕΛΛΑΔΑ

Στο δόκανο της αστυνομίας επίγειος «ναός» παράνομου ηλεκτρονικού τζόγου

Στο δόκανο της αστυνομίας επίγειος «ναός» παράνομου ηλεκτρονικού τζόγου
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Διπλή στοιχηματική κομπίνα είχαν στήσει οι ιδιοκτήτες internet café για να σερβίρουν παράνομα στους πελάτες τους τζόγο.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησε η Οικονομική Αστυνομία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την Τετάρτη 14 Ιουλίου, διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκατασταθεί δεκαοκτώ ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σε τρεις από τους οποίους παίζονταν παράνομα τυχερά παίγνια μέσω διαδικτύου.

Οι ιδιοκτήτες έπαιρναν μετρητά από τους παίκτες και στη συνέχεια τους έδιναν πρόσβαση σε λογαριασμό τρίτων σε online στοιχηματική εταιρεία για να τζογάρουν.

Η αστυνομία συνέλαβε την προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος και τρεις παίκτες, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται και ο διαχειριστής της ιδιοκτήτριας εταιρείας του καταστήματος.

Πώς γινόταν η συμμετοχή στα παράνομα παίγνια – Τι ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι παίκτες είχαν συνδεθεί σε διαδικτυακή σελίδα παροχής παιγνίων, μέσω λογαριασμού παρένθετου προσώπου, τον οποίο διαχειριζόταν η προσωρινά υπεύθυνη για λογαριασμό του διαχειριστή της ιδιοκτήτριας εταιρείας.

Όπως προέκυψε, οι μεταξύ τους συναλλαγές (αποδόσεις χρημάτων, χρεώσεις και πιστώσεις πόντων στους λογαριασμούς) γίνονταν με μετρητά και όχι στην ατομική κάρτα κάθε παίκτη, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι λογαριασμοί χρήστη που χρησιμοποιούσαν οι παίκτες δεν αντιστοιχούσαν στους ίδιους αλλά σε τρίτα πρόσωπα.

Συνολικά κατασχέθηκαν τρεις κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικός υπολογιστής - server, φορητή συσκευή ταμπλέτα- server και το χρηματικό ποσό των 2.100 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ