Παιδικοί σταθμοί: Ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων - Τα κριτήρια επιλογής
Ανανεώθηκε:
Μόνο ηλεκτρονικά θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για τη φιλοξενία παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, για το σχολικό έτος 2021-2022, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
Η υποβολή τους ξεκινά τη Δευτέρα 19 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Τρίτη 3 Αυγούστου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε., ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 279 εκατομμύρια ευρώ και προέρχεται εξ΄ολοκλήρου από εθνικούς πόρους.
Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr - paidikoi.eetaa.gr) με τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων (κωδικών Taxisnet) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Τα κριτήρια επιλογής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οι ή αυτοαπασχολούμενες/οι) και οι άνεργες/οι.
Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020) και η κατάσταση απασχόλησης.
Εξαιρούνται των ανωτέρω περιορισμών (ύψος οικογενειακού εισοδήματος και οικογενειακής κατάστασης) τα προς φιλοξενία παιδιά/άτομα με αναπηρία, σε αντίστοιχες δομές.
Οι ενδιαφερόμενες/οι εφόσον επιλεγούν με σειρά μοριοδότησης, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) προκειμένου οι ίδιες/οι να επιλέξουν το Φορέα/Δομή που επιθυμούν να φιλοξενηθεί το τέκνο τους.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τα αντίστοιχα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Αθήνα: 213-1320600 & 210-5214600, Λάρισα: 2410-579620, Θεσσαλονίκη: 2310-544714).
SPONSORED
Διάψευση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη για αδιαφορία του Α.Τ Αγίων Αναργύρων σε ενδοοικογενειακή βία
21:33
Συμφωνία για την επισκευή σοβιετικών τανκ υπέγραψαν Ρωσία και Ταλιμπάν
21:21
Στις φλόγες αυτοκίνητο στην Αργυρούπολη: Κάτοικοι βγήκαν με πυροσβεστήρες - Βίντεο από το σημείο
21:10
Η ναυαρχίδα του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας καθηλώθηκε μετά από νέα βλάβη
21:00