ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιές: Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Αυλώνα και Νεοχωρούδα - 52 φωτιές σε δασικές εκτάσεις σήμερα

Πυρκαγιές: Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Αυλώνα και Νεοχωρούδα - 52 φωτιές σε δασικές εκτάσεις σήμερα
Φωτογραφία αρχείου INTIME

Υπό έλεγχο τέθηκε μετά την άμεση και αποφασιστική επέμβαση της πυροσβεστικής η πυρκαγιά στον Αυλώνα του Δήμου Ωρωπού. Επίσης υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.

Η φωτιά στον Αυλώνα δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή. Για την κατάσβεσή της έσπευσαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Συγκεκριμένα, κινητοποιήθηκα 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Παράλληλα, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Νεοχωρούδα, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν άμεσα επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης ενώ πραγματοποίησε ρίψεις πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, κάηκαν 400 στρέμματα ξερά χόρτα, ενώ δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές. Δυνάμεις της αστυνομίας είχαν αποκλείσει τους γύρω δρόμους προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς.

Συνολικά 52 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν, σύμφωνα με την πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την Ελλάδα.

Για την κατάσβεσή τους επιχείρησαν συνολικά 862 πυροσβέστες με 369 οχήματα, 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ.

Όσον αφορά την δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Βουρλιώτες της Σάμου, είναι σε ύφεση, με διάσπαρτες ενεργές καύσεις που αντιμετωπίζονται. Επιχειρούν 230 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, 5 αεροσκάφη και και 6 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ