ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη CNN Greece: Βίντεο-ντοκουμέντο με την καταδίωξη διακινητών μεταναστών από το Λιμενικό

Αποκάλυψη CNN Greece: Βίντεο-ντοκουμέντο με την καταδίωξη διακινητών μεταναστών από το Λιμενικό
CNN Greece

Βίντεο ντοκουμέντο με την καταδίωξη του λιμενικού σώματος ανοιχτά της Λευκάδας για τη σύλληψη εγκληματικής οργάνωσης διακινητών παράτυπων μεταναστών φέρνει στο φως το CNN Greece.

Στο βίντεο αποτυπώνεται το σκάφος του δουλεμπόρων μέσα στο οποίο βρίσκονται 14 παράτυποι μετανάστες που πλήρωσαν από 5.000 έως 6.000 ευρώ για να τους μεταφέρει το κύκλωμα στην Ιταλία.

Οι λιμενικοί ακολουθούν το σκάφος και μάλιστα πυροβολούν προειδοποιητικά για να σταματήσουν τη πορεία του. Ο οδηγός δεν διστάζει να πέσει στη θάλασσα για να διαφύγει της σύλληψης κάτι όμως που δεν κατάφερε καθώς οι λιμενικοί των εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Οι αστυνομικοί της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος που ερευνούσαν την υπόθεση από το περασμένο Νοέμβριο κατάφεραν να γίνουν οι σκιά τους και να περιλάβουν στη δικογραφία καταθέσεις θυμάτων του κυκλώματος.

Ο C.B Κατέθεσε ότι οικογένεια του κατέβαλε στην Τουρκία 3000 έως 5000 € ώστε να μεταβεί στην Ιταλία και στις 12 Ιουλίου τον ενημέρωσα για το σημείο επιβίβασης κοντά σε στάση λεωφορείου στην πλατεία Ομονοίας. Ακόμα ανέφερε ότι επιβιβάστηκε σε ένα άσπρο βαν ναι ακόμη 12 άτομα χωρίς να γνωρίζει για τον προορισμό και ότι έφτασε σε αυτόν μετά από περίπου 5 ώρες ταξιδιού.Το σημείο που επιβιβάστηκε ήταν παραθαλάσσιο με δέντρα και μετά από μία ημέρα αναμονής κατέφτασε σκάφος με καπετάνιο Ουκρανό ιππικό και επιβιβάστηκε για Ιταλία.

Ένα άλλο θύμα της εγκληματικής οργάνωσης ο H.M αναφέρει ότι ένας Κούρδος τον προσέγγισε σε κατάστημα και του εξήγησε πως θα μπορούσε να πάει στην Ιταλία αναφέροντας του και χρηματικά ποσά ανάλογα με τον τρόπο μεταφοράς που θα επέλεγε, ενώ του εξήγησε ότι θα πλήρωνε το απαιτούμενο ποσό εφόσον δε φτάνει στην Ιταλία.

Αυτός επέλεξε την μεταφορά με πλοίο με 6000 € και μετά από δύο ημέρες μετέβηκε στο ίδιο κατάστημα και στις οχτώ η ώρα το πρωί επιβιβάστηκε μέσα στο οποίο Υπήρχαν αυτά ενώ απουσίαζα τα πίσω καθίσματα. Σύντομα επιβιβάστηκα ακόμα τρία άτομα και ξεκίνησα για το σημείο όπου θα επιβιβάζονταν στο σκάφος χωρίς να γνωρίζει που ήταν αυτό. Στις τέσσερις το απόγευμα έφτασαν στο σημείο και εκεί τους ανέφερα ότι το σκάφος θα ερχόταν στις πέντε τα ξημερώματα ενώ ο οδηγός του τζιπ τους άφησε τρόφιμα και νερό.

Συνολικά 12 άτομα εντοπίστηκαν από τις ελληνικές αρχές.

Η έδρα της εγκληματικής οργάνωσης ήταν στη Τουρκία και οι παράτυποι μετανάστες περνούσαν τα ελληνοτουρκικό σύνορα, τους παραλάμβαναν μέλη του κυκλώματος και αφού τους μετέφεραν οδικώς στην Ομόνοια από εκεί με λεωφορεία μεταφέρονταν στη Λευκάδα.

Σκάφη τους περίμεναν σε απόμερες παραλίες και μετέφεραν τους παράτυπους μετανάστες στην Ιταλία. Κάθε ενδιαφερόμενος έπρεπε να καταβάλει 6.000 ευρώ στην Τουρκία και αμέσως μετά ακολουθούσαν τη διαδρομή συνοδεία μέλος του κυκλώματος.

Η δράση τους είχε ξεκινήσει από το Νοέμβριο και μπήκε τέλος με μια επεισοδιακή καταδίωξη στα ανοιχτά της Λευκάδας. Οι αστυνομικοί της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος εντόπισαν χθες το αυτοκίνητο που μετέφερε τους παράτυπους μετανάστες στη Λευκάδα και το έθεσαν σε παρακολούθηση.

Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί έγιναν η σκιά τους και έφτασαν μέχρι το σημείο που επιβίβασαν στο σκάφος συνολικά 14άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ