ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Μήνυμα Γκάγκα για εμβολιασμό προς τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδιά

Κορωνοϊός: Μήνυμα Γκάγκα για εμβολιασμό προς τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδιά
Intime/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για το πολύ υψηλό ποσοστό μη εμβολιασμένων ασθενών, της τάξεως του 95% έκανε λόγο το Σάββατο η καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Μίνα Γκάγκα, η οποία απηύθυνε, παράλληλα, έκκληση στις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδιά να εμβολιαστούν άμεσα.

«Εμβολιαστείτε όσες θέλετε να κάνετε παιδιά», είπε χαρακτηριστικά η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σωτηρία, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι στις ΜΕΘ έχουν καταγραφεί τρία κρούσματα εγκύων που δεν είχαν εμβολιαστεί.

Παράλληλα, η ίδια σημείωσε ότι άρχισε να εμφανίζεται εκ νέου η ενδοοικογενειακή μετάδοση του κορωνοϊού.

Ανέφερε ότι πολλοί είναι μεταξύ 20 και 30 ετών και κάποιοι άνω των 50 ετών. Πρόσθεσε, επίσης, ότι άρχισε να φαίνεται εκ νέου ενδο-οικογενειακη μετάδοση.

Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες πρίν, η Μίνα Γκάγκα είχε πει ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών πλέον έχει κατέβει στα 30-32 έτη.

Όπως είπε η εικόνα από τους θαλάμους νοσηλείας, είναι ότι κάποιοι από τους νοσηλευόμενους θα χρειαστούν ΜΕΘ.

Στις εισαγωγές υπάρχει μεγάλος αριθμός νέων που κάποιοι από αυτούς θα χρειαστούν ΜΕΘ αλλά σε μικρότερο ποσοστό σε σχέση με ηλικιωμένους, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών έχει πέσει στα 30-32 έτη, είπε η κα. Γκάγκα.

Όπως ανέφερε πολλοί από τους νέους σε ηλικία ασθενείς στέλνονται σπίτι καθώς δεν χρήζουν νοσηλείας, ενώ πρόσθεσε ότι από την μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ, πλήττονται και τα παιδιά και αν όπως είπε χαρακτηριστικά αρρωστήσουν 10.000 κάποια θα χρειαστούν νοσοκομείο και κάποια θα χρειαστούν εντατική θεραπεία.

«Φορώντας μάσκες είμαστε πιο ασφαλείς αλλά η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ είναι μεγάλο πρόβλημα», πρόσθεσε.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών η κ. Γκάγκα κάλεσε τους γονείς να μιλήσουν με τους παιδιάτρους και να ακούσουν τις συμβουλές τους

Αναφερόμενη στους αρνητές εμβολίων και τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα είπε ότι είναι ανησυχητικό φαινόμενο και τόνισε ότι οι άνθρωποι που θέλουν να λύσουν απορίες υπάρχει η δυνατότητα του διαλόγου, όμως αν κάποιος δεν θέλει να ακούσει τότε είναι πολύ δύσκολο να τον πείσεις.

«Όσοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο να μην βάζουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ