ΕΛΛΑΔΑ

Φολέγανδρος: Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αναλαμβάνει την υπόθεση για τον θάνατο της 26χρονης

Φολέγανδρος: Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αναλαμβάνει την υπόθεση για τον θάνατο της 26χρονης
folegandros.gr

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, η οποία έχασε τη ζωή της κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το μεσημέρι της Παρασκευής στη Φολέγανδρο. Μετά από παραπάνω από ένα 24ωρο κατά το οποίο αναζητείτο, εντοπίστηκε το βράδυ του Σαββάτου ο φίλος της κοπέλας, ενώ την υπόθεση αναλαμβάνει πλέον το Τμήμα Ανθρωποκτονιών  της ΕΛ.ΑΣ.. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον 30χρονο εντόπισε κάτοικος του νησιού, ο οποίος ειδοποίησε το Λιμενικό και την Αστυνομία που έσπευσαν στο σημείο.

Ο 30χρονος φέρεται να εντοπίστηκε στην ίδια βραχώδη περιοχή στην οποία βρέθηκε χθες, Παρασκευή η νεαρή κοπέλα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι απειλούσε να αυτοκτονήσει και οι άνδρες του Λιμενικού διαπραγματεύονταν μαζί του σχεδόν επί μία ώρα προκειμένου να παραδοθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος ήταν αφυδατωμένος και σε κακή κατάσταση, ενώ όσα έλεγε ήταν ακατάληπτα. Το μόνο που φέρεται να είπε είναι πως «ήταν η κακιά η ώρα» και «μαλώσαμε, χάλασε η φάση».

Ο 30χρονος οδηγήθηκε στο κέντρο Υγείας του νησιού για να τον δει γιατρός.

Για το συμβάν ειδοποιήθηκε η τοπική εισαγγελία που επιλήφθηκε του θέματος, προτού η υπόθεση παραπεμφθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή ένα σκουλαρίκι της κοπέλας αλλά και κηλίδες αίματος. Βρέθηκε επίσης σπασμένο το κολιέ που φορούσε η άτυχη 26χρονη.

Η σορός της, το βράδυ της Παρασκευής μεταφέρθηκε με το "Διονύσιος Σολωμός" σε Νοσοκομείο της Αθήνας προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή ώστε να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου της, με τις Αρχές να ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 26χρονη ανασύρθηκε νεκρή από τη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς στη Φολέγανδρο αργά το μεσημέρι της Παρασκευής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε τσαντάκι που περιείχε την ταυτότητα ενός 30χρονου, ο οποίος είναι ο σύντροφος της 26χρονης, και του οποίου αγνοείτο η τύχη.

Η 26χρονη Γαρυφαλλιά είχε καταγωγή από το Βέλο Κορινθίας και είχε σπουδάσει φαρμακοποιός, ενώ ο φίλος της έχει καταγωγή από το Βραχάτι Κορινθίας. Το ζευγάρι έκανε ολιγοήμερες διακοπές σε κάμπινγκ στο νησί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cyclades Voice αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είχαν δει τη νεαρή κοπέλα νωρίτερα από το τραγικό συμβάν να οδηγεί ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες, όχι ενοικιαζόμενο, σε έναν πολύ ανηφορικό δρόμο.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, το αυτοκίνητο, για άγνωστο λόγο, παρέκκλινε της πορείας του και σταμάτησε εκτός του δρόμου, χωρίς να ντελαπάρει, πάνω σε βραχώδες σημείο.

Τότε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νεαρή βγήκε από τη θέση της οδηγού, πήρε από το πορτ-μπαγκάζ ένα σακίδιο, το φόρεσε στην πλάτη και στράφηκε προς τη βραχώδη περιοχή.

Αργότερα, ειδοποιήθηκε η Λιμενική Αρχή ότι στη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς που είναι στα βόρεια του νησιού, εθεάθη να επιπλέει μια γυναίκα.

Λιμενικό και ιδιωτικό φουσκωτό έσπευσαν στο σημείο, όπου πράγματι βρήκαν και ανέσυραν τη νεαρή γυναίκα που φορούσε τα ρούχα της, η οποία, δυστυχώς, όπως διαπιστώθηκε από γιατρό, ήταν νεκρή.

H ανακοίνωση του Λιμενικού

«Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φολεγάνδρου για την ανάσυρση σορού γυναίκας από τη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή ”ΛΥΓΑΡΙΑ” βορειοδυτικά ν. Φολεγάνδρου.

Άμεσα στην εν λόγω περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με το ιδιωτικό σκάφος ”MY TOY” Τ.Φ. 32, καθώς και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε την 26χρονη. Από τον ιατρό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου της Φολεγάνδρου, διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Επιπρόσθετα, στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή εντοπίστηκε τσαντάκι που περιείχε ταυτότητα 30χρονου ημεδαπού, φερόμενου ως συντρόφου της 26χρονης, ο οποίος αγνοείται.

Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ξεκίνησαν έρευνες και για την περιοχή απέπλευσαν (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και τέσσερα (04) ιδιωτικά σκάφη, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. συνδράμει με έρευνες από τη ξηρά.

Από το Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προς εντοπισμό του 30χρονου. Τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ