ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στη Φολέγανδρο: Η ομολογία του δράστη - Τι είπε ο πατέρας του θύματος

Δολοφονία στη Φολέγανδρο: Η ομολογία του δράστη - Τι είπε ο πατέρας του θύματος

Συγκλονίζει η υπόθεση δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο και τα όσα επικαλείται ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης για το αποτρόπαιο έγκλημα.

Κατά την ομολογία του, ο 30χρονος δολοφόνος επικαλέστηκε συχνούς τσακωμούς μεταξύ του ζευγαριούπου βρισκόταν στο νησί για διακοπές. «Με ειρωνευόταν και με πρόσβαλλε κι αυτή ήταν η κυριότερη αιτία της έντασης μεταξύ μας. Αυτό έγινε και την ημέρα που ήμαστε μέσα στο αυτοκίνητο, προχθές» δεν δίστασε να πει στους αστυνομικούς, ομολογώντας ότι την έσπρωξε από τα βράχια και την εγκατέλειψε στη θάλασσα μόλις διαπίστωσε ότι η 26χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς γιατί έσπρωξε την κοπέλα, απάντησε ότι «ήταν η κακιά η ώρα, μαλώσαμε, χάλασε η φάση» και πρόσθεσε ότι «δεν ήθελα να την σκοτώσω και δεν είχα προσχεδιάσει τίποτα». Ωστόσο, ο 30χρονος οδηγήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι η νεαρή κοπέλα είχε κακώσεις στα χέρια, στα πόδια και την πλάτη της, προφανώς από την πτώση της από τα βράχια, όταν την έσπρωξε ο 30χρονος σύντροφός της, στην παραλία Λυγαριά στη Φολέγανδρο.

«Προσπάθησε να πάει στο λιμάνι του νησιού για να φύγει»

«Σπούδαζε τόσα χρόνια, πήγαινε για πρώτη φορά διακοπές μόνη της με έναν άντρα που γνώριζε λίγο και τη σκότωσε», είπε ο πατέρας της νεαρής γυναίκας, μιλώντας στον Alpha.

Όπως ανέφερε η 26χρονη «προσπάθησε να πάει στο λιμάνι του νησιού για να φύγει, αλλά ο 30χρονος την πρόλαβε».

«Ήταν η πρώτη της σχέση, έμπλεξε χωρίς να καταλάβει. Αυτός ο άνδρας πρέπει να σαπίσει στη φυλακή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Να είναι το παιδί μου το τελευταίο»

«Δεν πιστεύω στην κακιά στιγμή. Πιστεύω στους κακούς ανθρώπους και στις κακές συμπεριφορές» είπε στον ΣΚΑΪ η μητέρα της δολοφονημένης κοπέλας.

«Να είναι το παιδί μου το τελευταίο. Καμία άλλη μάνα να μη το ζήσει αυτό. Μάθετε στα αγόρια σας, σας παρακαλώ, να φέρονται με ανδρισμό, να μην είναι αλήτες», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν άξιζε σε αυτό το πλάσμα αυτό. Εμείς θα συνεχίσουμε τη ζωή. Θα κάνουμε κάτι για τη Γαρυφαλλιά, να μην φύγουν άλλα κορίτσια έτσι», πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

«Σας παρακαλώ περάστε αυτό το μήνυμα: ότι πρέπει να είναι η τελευταία η Γαρυφαλλιά, το παιδί μου που πέφτει στα χέρια ενός άνανδρου άνδρα και πρέπει εμείς οι μανάδες να μεγαλώνουμε τα αγόρια μας διαφορετικά. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να περάσω».

Αναφερόμενη στον 30χρονο δολοφόνο είπε: «Δεν έχω γνωρίσει τον νεαρό. Μόνο στην κρίση του παιδιού μου, που μου έλεγε ότι είναι ένα καλό παιδί, αλλά έβλεπα κάποιες χειριστικές ενδεχομένως συμπεριφορές, αλλά πάνω στον έρωτα ένα παιδί ίσως και να μην τα είχε δει».

«Δεν έχω τίποτα να πω σε αυτόν. Θα ήθελα να πω για τελευταία φορά στο παιδί μου ότι το αγαπώ και εγώ και η οικογένειά μας και ότι δεν έκανε κάτι λάθος», συνέχισε.

Η μητέρα της νεαρής είπε ακόμα ότι δεν θέλει εντάσεις. «Θέλω με ηρεμία να θρηνήσω το παιδί μου, που κάποιος του αφαίρεσε τη ζωή με αυτόν τον άρρωστο τρόπο».

«Εμείς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε η ίδια οικογένεια. Έσπασε ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσά μας. Είναι το πρώτο μάς παιδί. Είναι άλλα τρία μετά», είπε.

«Το μόνο που μπορώ να σας πω για το παιδί μου είναι ότι ήταν ένα αξιόλογο πλάσμα, πολύ αγαπητό, ένας επιστήμονας, ένα δώρο για εμένα, για την οικογένειά μου, για τα αδέρφια της, για την επιστήμη της, για τον τόπο που ζούμε, ένα εξαιρετικό πλάσμα και υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, που μόνο άνανδρους και αλήτες μπορώ να τους χαρακτηρίσω, που παίρνουν ένα κορίτσι στις διακοπές και αντί να το προστατεύσουν, τού φέρονται με αυτό τον τρόπο», είπε ακόμα.

Τέλος, αναφερόμενη στη μητέρα του δράστη είπε:

«Εχω να πω ότι την καταλαβαίνω, αλλά ότι εγώ έχω κάνει παλικάρια και εκείνη δυστυχώς γέννησε έναν δολοφόνο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ