ΕΛΛΑΔΑ

Φολέγανδρος - Κούγιας: Η 26χρονη υποπτευόταν τον δράστη ότι παρακολουθούσε τα μηνύματά της

Φολέγανδρος - Κούγιας: Η 26χρονη υποπτευόταν τον δράστη ότι παρακολουθούσε τα μηνύματά της
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Νέα στοιχεία για την υπόθεση δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο αναμένει να έχει στα χέρια του αύριο, Δευτερα, ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέλαβε να υποστηρίξει την κατηγορία σε βάρος του 30χρονου καθ' ομολογίαν δράστη για λογαριασμό της οικογένειας του θύματος.

«Όπως γνωρίζετε, είμαστε στο στάδιο της προανάκρισης που είναι μυστική, δεν διαρρέει τίποτα. Δεν γνωρίζω αν όσα διέρρευσαν στα ΜΜΕ είναι αληθή. Εμείς ως προς το μέρος της υποστήριξης της κατηγορίας, δεν έχουμε δυνατότητα να έχουμε καμία πρόσβαση στη δικογραφία τουλάχιστον στο στάδιο της προανάκρισης, μόνο ο κατηγορούμενος έχει και οι συνάδελφοί μου που θα τον υπερασπιστούν», είπε ο κ. Κούγιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ANT1.

«Η υπόθεση αφού ολοκληρωθεί, θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου που είναι η κατά τόπον αρμόδια Εισαγγελία. Από τον εισαγγελέα ή την εισαγγελέα Νάξου που θα επεξεργαστεί τη δικογραφία, θα ασκηθεί η δέουσα ποινική δίωξη. Με αυτήν την ποινική δίωξη, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον ανακριτή ή στην ανακρίτρια Νάξου, εκεί ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί, πιθανότατα θα πάρει προθεσμία. Την ημέρα της απολογίας του έχουμε δικαίωμα εμείς, η οικογένεια δηλαδή, να δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας και εκεί να πάρουμε και αντίγραφα», συνέχισε ο γνωστός ποινικολόγος, περιγράφοντας τη διαδικασία.

«Να τιμωρηθεί με τη μεγαλύτερη ποινή»

Όσον αφορά στην επαφή του με τους γονείς του θύματος, είπε πως γύρω στα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ο πατέρας της 26χρονης επικοινώνησε μαζί του.

«Η μητέρα δεν είχε δυνατότητα να μιλήσει μαζί μου. Εκείνο που μου ζήτησε είναι στο πλαίσιο της δίκαιης δίκης, ο κατηγορούμενος να τιμωρηθεί με τη μεγαλύτερη ποινή. Του είπα ότι αυτό δεν είναι δική μου λειτουργία, αλλά των δικαστών που θα δικάσουν, είναι τρεις δικαστές και τέσσερις ένορκοι. Η δίκη θα γίνει σε δικαστήριο είτε στη Νάξο είτε στη Σύρο, γιατί δεν υπάρχουν άλλα δικαστήρια σε πρώτο βαθμό που να δικάζουν αυτά τα εγκλήματα», σημείωσε.

«Η μητέρα επικοινώνησε μαζί μου με προσωπική της πρωτοβουλία, μου είπε ότι έχει κάποια στοιχεία τα οποία θέλει να μου δώσει αύριο, είτε πριν είτε μετά την κηδεία. Μου είπε ορισμένα στοιχεία. Μου είπε πρώτα από όλα, ότι η γνωριμία ήταν περίπου ενός έτους, δεν ήταν σχέση... δεν υπήρχε σοβαρή σχέση με την έννοια του να έχει υπάρξει γνωριμία των γονέων της κοπέλας, γνώριζαν ότι υπάρχει αυτό το πρόσωπο στη ζωή του παιδιού τους. Μου είπε όμως η μητέρα, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η κοπέλα της είπε ότι νιώθει πως ο δράστης παρακολουθεί τα μηνύματά της. Και ρώτησε, επειδή ο δράστης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε η οικογένεια για τη σχολή του με την πληροφορική, εάν είχε τη δυνατότητα αυτή να το κάνει, η μητέρα προσπάθησε να μάθει και της είπε ότι πράγματι είχε τη δυνατότητα, αν είχε ειδικές γνώσεις να παρακολουθεί τα μηνύματα και αυτή ήταν η τελευταία πληροφόρηση που είχα από τη μητέρα. Αύριο δεν γνωρίζω τι θα μου πει. Εμάς μας ενδιαφέρει να παρέμβουμε στη δικογραφία».

Τέλος, αναφορικά με τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα, ο κ. Κούγιας είπε:

«Είμαι πολλά χρόνια στα δικαστήρια. Αυτό που γίνεται τελευταία δείχνει μια απομυθοποίηση εκ μέρους των ανδρών της δραστικής επιρροής στη ζωή των ανδρών των γυναικών. Η γυναίκα είναι το πιο υπέροχο πλάσμα της φύσης, φέρνει στη ζωή τα παιδιά, διαιωνίζει την ανθρωπότητα. Συγχρόνως όμως, το διαδίκτυο έχει καταργήσει την απευθείας κοινωνική επαφή των ανθρώπων και αυτό κατά την άποψή μου δημιουργεί μία αντικοινωνικότητα στην προσωπικότητα των ανδρών. Σε συνδυασμό με το γεγονός, ότι η γυναίκα πλέον δεν υποκύπτει. Δεν είναι σαν την παλιά εποχή που υπέμενε, έχει προσωπικότητα που εξελίσσεται συνεχώς και τις περισσότερες φορές αντιδρά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ