ΕΛΛΑΔΑ

Φολέγανδρος: «Ήταν επιθετικός» - Τι λέει η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του δράστη

Φολέγανδρος: «Ήταν επιθετικός» - Τι λέει η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του δράστη
Social Media

Επιθετικός ήταν απέναντι στους αστυνομικούς ήταν ο 30χρονος που δολοφόνησε την άτυχη Γαρυφαλλιά στη Φολέγανδρο.

Όπως αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Άννα Ευθυμίου δήλωσε ότι η αρχική επικοινωνία με τον 30χρονο ήταν δύσκολη.

Οδηγήθηκε αρχικά στο λιμεναρχείο του νησιού και έπειτα στο αστυνομικό τμήμα όπου κατόπιν συζήτησης ομολόγησε την πράξη του.

«Ήταν επιθετικός αρχικά, αλλά με διαπραγματεύσεις πείστηκε να παραδοθεί. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τσακωθήκαν έτσι βγήκε το αυτοκίνητο έκτος πορείας, και στη συνέχεια την έσπρωξε προς τη θάλασσα» τόνισε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.

Έχει υποστηρίξει ότι στη συνέχεια κατέβηκε κάτω για να τη βοηθήσει όπου τη βρήκε νεκρή. Όλα τα στοιχεία εξετάζονται από την εγκληματολογική υπηρεσία, σημείωσε.

Σημειώνεται πως σήμερα θα πουν το τελευταίο αντίο συγγενείς και φίλοι στην 26χρονη Γαρυφαλλιά ενώ ο 30χρονος ετοιμάζει την απολογία του κρατούμενος στη Νάξο, αφού πήρε προθεσμία για την Τρίτη.

Η κηδεία της άτυχης γυναίκας θα τελεστεί σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Βέλο Κορινθίας, στον τόπο καταγωγής της.

Το μεσημέρι της Κυριακής έγινε γνωστά τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής που διενήργησε ο ιατροδικαστής, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι η κοπέλα ήταν ζωντανή,όταν έπεσε στο νερό και ότι η αιτία του θανάτου της ήταν ο πνιγμός. Επίσης, οι κακώσεις που βρέθηκαν στο σώμα της ήταν συμβατές με τις κακώσεις που προήλθαν από τα χτυπήματα στα βράχια.

Ο 30χρονος ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Κατά την ομολογία του, ο δολοφόνος επικαλέστηκε συχνούς τσακωμούς μεταξύ του ζευγαριού που βρισκόταν στο νησί για διακοπές.

«Με ειρωνευόταν και με πρόσβαλλε κι αυτή ήταν η κυριότερη αιτία της έντασης μεταξύ μας. Αυτό έγινε και την ημέρα που ήμαστε μέσα στο αυτοκίνητο, προχθές» δεν δίστασε να πει στους αστυνομικούς, ομολογώντας ότι την έσπρωξε από τα βράχια και την εγκατέλειψε στη θάλασσα μόλις διαπίστωσε ότι η 26χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς γιατί έσπρωξε την κοπέλα, απάντησε ότι «ήταν η κακιά η ώρα, μαλώσαμε, χάλασε η φάση» και πρόσθεσε ότι «δεν ήθελα να την σκοτώσω και δεν είχα προσχεδιάσει τίποτα». Ωστόσο, ο 30χρονος οδηγήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ