ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Λιγνάδη: Δεν εκδίδεται νέο ένταλμα κράτησης

Υπόθεση Λιγνάδη: Δεν εκδίδεται νέο ένταλμα κράτησης
ΙΝΤΙΜΕ

Δεν εκδίδεται νέο ένταλμα προσωρινής κρατήσεως κατά του Δημητρίου Λιγνάδη για τις δύο νέες περιπτώσεις φερομένων βιασμών, για τις οποίες κατηγορείται.

Με αυτή την εξέλιξη, το ανώτατο χρονικό πλαίσιο της προσωρινής του κρατήσεως περιορίζεται στους 18 μήνες, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συνήγορος του Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας.

Υπενθυμίζεται πως συνολικά αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες βιασμού.

«Η πρόταση του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών κου Ελευθεριάνου που υπεβλήθη προς το Συμβούλιο ήταν αντίθετη, αλλά δεν έγινε δεκτή από την Πρόεδρο Πρωτοδικών κα Χρυσού και τους Δικαστές που συμμετείχαν στο Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ομόφωνα», σημειώνει ο κ. Κούγιας.

Σημειώνεται πως διαφωνία για το αν θα πρέπει ή όχι να προφυλακιστεί και για τις νέες υποθέσεις βιασμών ο Δημήτρης Λιγνάδης, είχαν ανακρίτρια και εισαγγελέας μετά το πέρας της απολογητικής διαδικασίας.

Ο καλλιτέχνης επέστρεψε στις φυλακές Τρίπολης, όπου κρατείται για τις δύο πρώτες υποθέσεις βιασμού ανηλίκων.

Η ανακρίτρια είχε την άποψη ότι πρόκειται για την ίδια υπόθεση και κατά συνέπεια δεν χωρεί δεύτερη προφυλάκιση, ενώ ο εισαγγελέας θεωρούσε ότι πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις, ζητώντας να εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης σε βάρος του κατηγορούμενου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ