ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2021: Ανακοινώθηκαν οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής - Δείτε τους πίνακες

Πανελλαδικές 2021: Ανακοινώθηκαν οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής - Δείτε τους πίνακες
ΙΝΤΙΜΕ

Τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής (ΕΒΕ) των Πανελλαδικών Εξετάσεων για κάθε σχολή ή τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ε.Β.Ε. προκύπτουν από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο/Τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές που όρισαν οι ίδιες οι Σχολές/Τμήματα των Πανεπιστημίων.

Δηλαδή μια Σχολή/Τμήμα μπορεί να έχει επιλέξει ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής το 80% ή το 120% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές. Όπως, επίσης, μπορεί να έχει επιλέξει και για το/τα εμπλεκόμενο/-α Ειδικό/-ά Μάθημα/-τα ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής Ειδικού Μαθήματος ή Ειδικών Μαθημάτων το 70% ή το 110% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές μεταξύ αυτού του διαστήματος.

Επισημαίνεται ότι μαζί με τις Ε.Β.Ε. εμφανίζονται και ο συντελεστής της κάθε Ε.Β.Ε., το Ειδικό Μάθημα ή πρακτική δοκιμασία – εφόσον απαιτείται για την εισαγωγή σε συγκεκριμένες Σχολές ή Τμήματα – και τέλος ο αντίστοιχος συντελεστής Ε.Β.Ε. Ειδικού Μαθήματος.

Ο πίνακας με τις ΕΒΕ σχολών ΓΕΛ σε μορφή xls

_______

O πίνακας με τις ΕΒΕ σχολών ΕΠΑΛ σε μορφή xls

Δύο μηχανογραφικά φέτος

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, οι βαθμοί των δυο νέων Μουσικών μαθημάτων «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» και «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2021, θα αναρτηθούν σήμερα μετά τις 12:00 στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr του ΥΠΑΙΘ και παράλληλα θα αποσταλούν με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τηλέφωνο των υποψηφίων εκείνων που το είχαν αιτηθεί.

Μετά και τις βαθμολογίες των μουσικών μαθημάτων, θα αρχίσει η ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.

Όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, δίνεται για πρώτη φορά φέτος, η δυνατότητα για υποβολή παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για τη φοίτηση σε δημόσιο Ι.Ε.Κ.

Συνεπώς, ένας/μια υποψήφιος μπορεί να υποβάλει παράλληλα μηχανογραφικό για είσοδο σε ΑΕΙ, βάσει της επίδοσής του/της στις Πανελλαδικές εξετάσεις και μηχανογραφικό για εγγραφή σε δημόσιο ΙΕΚ βάσει του απολυτηρίου του/της και επιπλέον κριτηρίων, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των ΙΕΚ.

«Μέλημα της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ είναι οι νέοι να έχουν επιλογές, να έχουν εναλλακτικές και να ακολουθούν εκπαιδευτικές διαδρομές, που υπηρετούν τις κλίσεις, τις δεξιότητες και τις προτιμήσεις τους. Επίσης, προβλέφθηκαν οι προϋποθέσεις για την ουσιαστική αναβάθμιση των δομών αυτών και την καλύτερη σύνδεσή τους με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το υπουργείο.

Τα στατιστικά στοιχεία μορίων

Νωρίτερα είχαν ανακοινωθεί τα στατιστικά στοιχεία κλιμάκωσης των μορίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά στοιχεία κλιμάκωσης μορίων για τα Ημερήσια ΓΕΛ

_______

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά στοιχεία κλιμάκωσης μορίων για τα Εσπερινά ΓΕΛ

_______

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά στοιχεία κλιμάκωσης μορίων για τα Ημερήσια ΕΠΑΛ

_______

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά στοιχεία κλιμάκωσης μορίων για τα Εσπερινά ΕΠΑΛ

_______

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν και οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων και οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ.

Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους στην ειδική εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Επίσης, έλαβαν τη βαθμολογία τους και για τα ειδικά μαθήματα με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν προηγουμένως εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ, μέσω του gov.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2021: Άνοιξε η πλατφόρμα - Δείτε online τις βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ