ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στη Φολέγανδρο: Νέα προθεσμία για να απολογηθεί ζητά ο 30χρονος

Δολοφονία στη Φολέγανδρο: Νέα προθεσμία για να απολογηθεί ζητά ο 30χρονος
ΙΝΤΙΜΕ

Νέα προθεσμία για την απολογία του για το έγκλημα στη Φολέγανδρο αναμένεται να ζητήσει ο 30χρονος που ομολόγησε ότι σκότωσε την 26χρονη σύντροφό του, Γαρυφαλλιά. 

Ο 30χρονος, οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του ανακριτή Νάξου από τον οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες- αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του προκειμένου να ετοιμάσει την υπεράσπισή του για την ανθρωποκτονία από πρόθεση που του αποδίδεται.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του κατηγορούμενου, Γιάννη Βλάχου, σε τοπικά μέσα, η υπόθεση είναι τραγική «με πολύ έντονα προσωπικά στοιχεία και με ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο. Η αλήθεια είναι κάθαρση για τον δράστη και δικαίωση για τη μνήμη του θύματος».

Αυτή η δήλωση του υπερασπιστή του καθ' ομολογίαν δράστη της ανθρωποκτονίας προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου της οικογένειας του θύματος, Αλέξη Κούγια, ο οποίος σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Ο δικηγόρος του 30χρονου ψυχρού εκτελεστή (ο οποίος μετά το έγκλημα, αντί να ειδοποιήσει την αστυνομία, εξαφανίστηκε επί 28 ώρες, επικοινωνώντας προφανώς με τον δικηγόρο του και τους συγγενείς του) προσπαθώντας να παραπλανήσει Εισαγγελείς, Δικαστές και τους ενόρκους που θα συμμετάσχουν στη δίκη του στο Δικαστήριο στις Κυκλάδες, τον εμφανίζει ως ψυχοπαθητική προσωπικότητα, για να έχει ευμενή ποινική μεταχείριση, μη σεβόμενος τον πόνο και την αγανάκτηση της οικογένειας για την αδιανόητη απώλεια αυτού του υπέροχου πλάσματος, αλλά και την ελληνική κοινωνία που έχει τρομοκρατηθεί από την πράξη του εντολέα του και έχει εκμανεί εις βάρος του για τη συμπεριφορά του μετά το έγκλημα».

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες από την αστυνομική έρευνα για την υπόθεση αναφέρουν πως το θύμα, πριν βρεθεί στο κενό σπρωγμένη από τον 30χρονο, όπως ο ίδιος ομολόγησε, δέχθηκε χτυπήματα στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιατροδικαστής θα ζητήσει επιπλέον φωτογραφικό υλικό από το σημείο όπου ο 30χρονος έριξε την κοπέλα στη θάλασσα.

Οι φωτογραφίες, αναμένεται να διαφωτίσουν τα συμπεράσματα του ιατροδικαστή, για τις στιγμές που προηγήθηκαν του φονικού, καθώς, στη σορό της κοπέλας εντοπίστηκε μώλωπας που δημιουργεί υπόνοιες ότι ο 30χρονος την χτύπησε πριν τη σκοτώσει.

Η ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία της 26χρονης στη Φολέγανδρο έδειξε ότι η κοπέλα ήταν ζωντανή όταν όταν την έσπρωξε στο θάνατο ο 30χρονος σύντροφός της. Τώρα, υπάρχει το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε χτυπήσει το θύμα στο κεφάλι και μετά να την έριξε στα βράχια.

Το θύμα έχει χτυπήματα στο κεφάλι τα οποία δεν ταιριάζουν με τα όσα έχει υποστηρίξει προανακριτικά ο 30χρονος. Ο δράστης ισχυρίστηκε πως όταν έριξε το αυτοκίνητο στην πλαγιά και η νεαρή κοπέλα βγήκε τρομοκρατημένη, εκείνος την ακολούθησε και πάνω στον καυγά την έσπρωξε (δυο φορές), ρίχνοντάς την στα βράχια και εν συνεχεία στη θάλασσα, όπου πνίγηκε.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν τα νέα στοιχεία, όταν ο 30χρονος έριξε το αυτοκίνητο στην πλαγιά, λίγο πριν από τον γκρεμό, η 26χρονη βγήκε από το αυτοκίνητο τρομοκρατημένη και φώναζε βοήθεια.

Δείτε εικόνες από το σημείο που διανυκτέρευσε ο 30χρονος καθ΄ομολογίαν δολοφόνος με την άτυχη κοπέλα:

«Ήταν η κακιά η ώρα»

Να σημειωθεί ότι ο 30χρονος, επικαλέστηκε συχνούς τσακωμούς μεταξύ του ζευγαριού που βρισκόταν στο νησί για διακοπές. «Με ειρωνευόταν και με πρόσβαλλε κι αυτή ήταν η κυριότερη αιτία της έντασης μεταξύ μας. Αυτό έγινε και την ημέρα που ήμαστε μέσα στο αυτοκίνητο, προχθές» δεν δίστασε να πει στους αστυνομικούς, ομολογώντας ότι την έσπρωξε από τα βράχια και την εγκατέλειψε στη θάλασσα μόλις διαπίστωσε ότι η 26χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς γιατί έσπρωξε την κοπέλα, απάντησε ότι «ήταν η κακιά η ώρα, μαλώσαμε, χάλασε η φάση» και πρόσθεσε ότι «δεν ήθελα να την σκοτώσω και δεν είχα προσχεδιάσει τίποτα». Ωστόσο, ο 30χρονος οδηγήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι η νεαρή κοπέλα είχε κακώσεις στα χέρια, στα πόδια και την πλάτη της, προφανώς από την πτώση της από τα βράχια, όταν την έσπρωξε ο 30χρονος σύντροφός της, στην παραλία Λυγαριά στη Φολέγανδρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ