ΕΛΛΑΔΑ

Τόλης Βοσκόπουλος: Οδύνη και σεβασμός στο τελευταίο αντίο στον «Πρίγκιπα» του ελληνικού τραγουδιού

Τόλης Βοσκόπουλος: Οδύνη και σεβασμός στο τελευταίο αντίο στον «Πρίγκιπα» του ελληνικού τραγουδιού
CNN Greece / Σπύρος Μελισσάρης

Το τελευταίο αντίο σε μια από τις προσωπικότητες που σφράγισαν όσο λίγοι την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, τον Τόλη Βοσκόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών λένε αυτή την ώρα συγγενείς και φίλοι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών

Με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, η κηδεία πραγματοποιείται τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη.

Την Τρίτη η σύζυγος του Τόλη Βοσκόπουλου, Άντζελα Γκερέκου, με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook απηύθυνε παράκληση να τηρηθούν οι κανόνες δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα, η Άντζελα Γκερέκου έγραψε: «Αύριο στις 15:00 το τελευταίο αντίο στον Τόλη μας ,στο πρώτο νεκροταφείο!!! Θέρμη παράκληση να τηρηθούν οι κανόνες δημόσιας υγείας για την προστασία όλων! Σας ευχαριστούμε θερμά για όλα!!».

Η είδηση του θανάτου του «πρίγκιπα» του ελληνικού τραγουδιού, που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών, σκόρπισε θλίψη.

Από το πρωί, άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και απλός κόσμος, καταφθάνουν στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών προκειμένου να αφήσουν έναν λουλούδι στον άνθρωπο που θαύμασαν στις έξι δεκαετίες καλλιτεχνικής του προσφοράς.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1940 στην Κοκκινιά του Πειραιά και ήταν το εικοστό παιδί μιας πολυμελούς οικογένειας Μικρασιατών προσφύγων.

Τη δεκαετία του 1980 ο Τόλης Βοσκόπουλος θα καθιερωθεί ως «ο Πρίγκιπας του ελληνικού τραγουδιού» με φανατικούς θαυμαστές που έκαναν κάθε δίσκο του χρυσό και πλατινένιο ενώ παράλληλα έκαναν κράτηση με το μήνα στα κέντρα που εμφανιζόταν προκειμένου να εξασφαλίσουν προνομιακή θέση, κοντά στο είδωλο τους.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος βρισκόταν στην κορυφή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού για δεκαετίες, γεγονός που οδήγησε τον εξίσου μεγάλο καλλιτέχνη και στιχουργό σε πολλές επιτυχίες του Γιάννη Πάριο να δηλώσει: «ο μόνος σταρ που έχει η Ελλάδα είναι ο Τόλης».

Μάλιστα όπως έχει δηλώσει ο Γιώργος Γερολυμάτος τη δεκαετία του 1970 οι νέοι τραγουδιστές έσπαγαν το δόντι τους προκειμένου να μοιάσουν στον Βοσκόπουλο (λόγω της χαρακτηριστικής οδοντοστοιχίας του καλλιτέχνη).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ