ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά τραυματισμένο από εγκαύματα προσφυγόπουλο στο Ελληνικό

Σοβαρά τραυματισμένο από εγκαύματα προσφυγόπουλο στο Ελληνικό
EUROKINISSI

Διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου "Παίδων" είναι ένα κοριτσάκι 2 ετών από το Αφγανιστάν, το οποίο μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα από τη δομή φιλοξενίας στο Ελληνικό.

Νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής το ΕΚΑΒ κλήθηκε να παραλάβει τρία μικρά παιδιά στο Ελληνικό. Υπό αδιευκρίνιστες, προς το παρόν, συνθήκες, τα τρία μικρά παιδιά υπέστησαν εγκαύματα από ατύχημα που προκλήθηκε από καζάνι με βραστό νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτυχο κορίτσι από το Αφγανιστάν, έχει εγκαύματα μερικού πάχους 20% στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του σώματός του αλλά και στα γεννητικά της όργανα.

"Η ζωή του δεν κινδυνεύει επί του παρόντος", λένε πηγές του νοσοκομείου Παίδων.

Τα άλλα δυο παιδιά τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είναι καλά στην υγεία τους και επέστρεψαν ήδη πίσω στη δομή φιλοξενίας.

Το ένα από αυτά έλαβε θεραπευτική αγωγή για τα εγκαύματά του, ενώ το άλλο θα επανέλθει για επανεξέταση σε μια βδομάδα, ωστόσο και τα δυο μικρά παιδιά έλαβαν άμεσα εξιτήριο καθώς δεν διέτρεχαν κάποιον κίνδυνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γιατροί του νοσοκομείου παρακολουθούν διαρκώς το μικρό κοριτσάκι από το Αφγανιστάν, το οποίο προς το παρόν είναι εκτός κινδύνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ